MOTOSHOW ovlivnil déšť, i tak byl o volné jízdy na dráze velký zájem Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

MOTOSHOW ovlivnil déšť, i tak byl o volné jízdy na dráze velký zájem Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

MOTOSHOW ovlivnil déšť, i tak byl o volné jízdy na dráze velký zájem

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 16.4.16 | Aktuality

Most 2016

MOTOSHOW ovlivnil déšť, i tak byl o volné jízdy na dráze velký zájem

Na den otevřených dveří mosteckého autodromu pro motocyklové nadšence The Most MOTOSHOW #1 dorazilo v sobotu na 800 vyznavačů jednostopých vozidel, jejich příbuzných, přátel a známých. „Od početnější návštěvy motorkáře odradil déšť, který ustal až v odpoledních hodinách. I tak byl o volné jízdy po velkém závodním okruhu velký zájem, za celý den se jich prodalo více 300,“ konstatovala eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Nejvydatnější dešťová přeháňka se přihnala po poledni, kdy se na dráhu vydali aktéři spanilé jízdy. Zúčastnit se jí mohl každý návštěvník na svém motocyklu či čtyřkolce. Koloně vévodili VIP hosté dne otevřených dveří a skvělí motocykloví okruhoví jezdci, bratři Jakub a Matěj Smržovi. V pomyslné první řadě s nimi odstartoval do spanilé jízdy i náš nejlepší Stunt Rider Martin Krátký s přítelkyní Katkou za zády. Chvíli před tím nabídli divákům adrenalinovou podívanou, která jako by popírala gravitační zákon.

„Loni v září při nultém ročníku MOTOSHOW jsme ustavili rekord, kdy po dráze kroužilo ve stejnou chvíli 225 strojů. Doufali jsme, že letos toto číslo vylepšíme, zasáhla však příroda. Přesto všem dvaadevadesáti hrdinům, kteří se spanilé jízdy zúčastnili, patří velký dík a obdiv. A to včetně dobrodruha, který objel celé jedno kolo na malé motorce Jawa Mustang,“ uvedla Raková.

Nevydařené počasí, nad nímž až v závěru MOTOSHOW zvítězily sluneční paprsky, nevzalo dobrou náladu Michalovi z Prahy ani jeho přítelkyni Lence z Litvínova. „Jsem motocyklový fanoušek, sedlám Yamahu XVS 1300. Tady jsme ale jen jako diváci. Je to naše premiéra na autodromu, moc se nám tu líbí. Určitě se vrátíme, rozhodně si nenecháme ujít závody trucků začátkem září,“ uvedl Michal. „Já se zaučuji na motorce jako spolujezdkyně. Mám sice strach, svému příteli ale plně důvěřuji,“ dodala Lenka.

Kromě účasti ve spanilé jízdě uspořádali Jakub a Matěj Smržovi i autogramiádu pro fanoušky a ujali se také funkce licitátora ve dvou dražbách. V první nabízeli další kus původního asfaltu velkého závodního okruhu autodromu z roku 1983. Artefakt sestávající z asfaltu zasazeného do stříbrné destičky s vyobrazením oválu a jmény pilotů zvučných jmen, kteří se dříve po mosteckém okruhu proháněli, získala za 650 korun Alena Lebedová z Vlašimi. „Vydražit asfalt jsem dostala za úkol od přítele, který právě krouží po dráze. Jsem moc ráda, že se mi to podařilo, vešla jsem se dokonce finančního limitu, který mi přítel stanovil,“ svěřila se s úsměvem.

První dvě destičky z limitované série 99 kusů vydražily před dvěma týdny na The Most AUTOSHOW #3 také ženy. Zdá se tedy, že motoristické fanynky zatím v tomto ohledu muže zahanbují.  Dražeb, jimiž si autodrom připomíná 33. výročí svého vzniku, bude do konce roku ještě devět.

Do druhé aukce nabídl Matěj Smrž rukavice, s nimiž bojoval v loňském motocyklovém mistrovství Německa. Sice s ním zažily pád, a tak jsou už nepoužitelné, jako předmět do sbírky však pro fanoušky o to cennější. Po napínavé licitaci se stal nakonec šťastným majitelem rukavic devětadvacetiletý Michal Pivec ze Žatce, který

 

se sám zúčastňuje amatérských motocyklových závodů. „Rád vždy podpořím dobrou věc, navíc jsem fanoušek obou bratrů Smržových,“ vysvětlil svou účast ve dražbě.

Motorkářům byl k dispozici i jezdec Tomáš Zajíc, mohli si objednat za sníženou cenu osobní coaching. Intenzivní trénink zahrnoval zkrácenou desetiminutovou teorii v boxu, dvacet minut praxe na okruhu a následné vyhodnocení. Tomáš si přivezl novou Yamahu R1, s níž se letos zúčastní celého seriálu ALPE ADRIA ve třidě Stock 1 000.

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com