Na autodromu přivítali 51 nových traťových komisařů, učili se předpisy i hasit Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

Na autodromu přivítali 51 nových traťových komisařů, učili se předpisy i hasit Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

Na autodromu přivítali 51 nových traťových komisařů, učili se předpisy i hasit

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 5.3.17 | Aktuality

Most 2017

Do areálu mosteckého autodromu dorazilo v neděli 51 mužů a žen, kteří se chtějí stát traťovými komisaři.

 

 

Čekalo je celodenní školení, po němž bude následovat osm zácvikových směn. Vyzkoušejí si při nich na velkém okruhu už přímo při závodech, co post traťového komisaře obnáší. „Školení kromě nezbytných administrativních úkonů sestávalo z přednášek o bezpečnosti při práci, poskytnutí první pomoci zraněným, požární ochraně či seznámení se se sportovními předpisy a vlajkovou signalizací. Nechyběla ale ani praktická ukázka hašení hořícího vozu, což si v ochranných oděvech vyzkoušeli i naši nováčci,“ upřesnil zástupce sportovního ředitele společnosti AUTODROM MOST Pavel Kužník.

Mezi zájemci o práci traťového komisaře nechyběly ani zástupkyně něžného pohlaví.

 

Sešlo se hned 12 žen, od studentek po zasloužilé matky. „Jsem fanynkou motoristického sportu, o možnosti sezonní brigády na postu traťové komisařky jsem se dozvěděla z internetu. Nebudu ale první z rodiny, kdo se zapojí do akcí na autodromu. Má dcera už tu příležitostně pracuje jako pořadatelka,“ prozradila čtyřiačtyřicetiletá Monika Solnařová z Mostu, momentálně na rodičovské dovolené.

Seznam povinností, zahrnující i pomoc zraněným či rychlé odstranění poškozeného stroje nebo ekologickou likvidaci uniklého oleje a jiných kapalin, neodradil od záměru stát se součástí organizačního zabezpečení závodů na autodromu ani třicetiletého Lukáše Rosenbergera z Horního Jiřetína. „O náboru traťových komisařů jsem se dozvěděl od kamarádky, která tuto informaci zveřejnila na facebooku. Školení se mi líbilo, už se moc těším na svůj první závod,“ potvrdil.

Role traťových komisařů je nezastupitelná. Bez jejich přítomnosti se v areálu mosteckého autodromu a sousedního polygonu neobejde žádný automobilový či motocyklový závod. Dohlížejí na průběh klání, upozorňují jezdce signalizací na různé nástrahy a nebezpečí, v případě potřeby na místě zasahují a likvidují také následky kolizí. „Musejí to proto být lidé s mimořádným smyslem pro zodpovědnost. Případná chyba může mít totiž fatální následky,“ upozornil Kužník.

S traťovými komisaři autodrom uzavře dohodu o pracovní činnosti na období od března do konce října. Každoročně se na sezonní brigádu přihlásí podle Kužníka mezi 40 až 50 adepty. „Bohužel, už prvních osm zkušebních směn ukáže, kdo na to má a kdo ne. Jak jsem ale pozoroval letošní partu, věřím, že většina nováčků se osvědčí. Bilancovat ale budeme až na konci října,“ dodal.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com