Na Slovakiaringu stáli na stupních vítězů oba Fuldové Petr Fulín, Petr, Škoda, Octavia, Cup, 201á, Slavakiaring, Slovensko, | Constructors F1

etina English Rusky

Na Slovakiaringu stáli na stupních vítězů oba Fuldové Petr Fulín, Petr, Škoda, Octavia, Cup, 201á, Slavakiaring, Slovensko, | Constructors F1 Constructors F1

Na Slovakiaringu stáli na stupních vítězů oba Fuldové

Zdeněk Míka | 23.8.18 | Aktuálně

Škoda Octavia Cup 2018

Na Slovakiaringu stáli na stupních vítězů oba Fuldové

 

Třetí srpnový víkend se na okruhu Slovakiaring konala tradiční Velká cena Slovenska, během které se závodnímu rodu Fulínů povedl nečekaný triumf. Oba členové závodního dua otec – syn se totiž ve svých závodech dostali na stupně vítězů.

1

2 

Petr Fulín junior se představil v seriálu Octavia Cup jako jeden z lídrů tabulky. A svoji roli splnil dokonale: jak kvalifikaci, tak obě závodní jízdy s přehledem vyhrál a vyhoupl se do čela průběžného hodnocení seriálu. "Jsem maximálně spokojený, tenhle víkend se nemohl podařit lépe. Přijel jsem sem s tím, že bych rád stáhl co nejvíce bodů na Tomáše Pekaře, a to se také podařilo. Do Mostu si navíc odvážím i malý bodový náskok, a to je pochopitelně dobré. Myslím, že jsme tady zažili dva velice pěkné závody, přičemž ten druhý byl díky obrácenému roštu určitě mnohem atraktivnější," okomentoval veleúspěšný víkend Petr Fulín junior.

3 

Zkušenější z rodu, Petr Fulín, který se v letošní sezóně úspěšně představil například v seriálu TCR Germany nebo světovém poháru FIA WTCR, jel na Slovakiaring původně jako kouč a mentor pro závodníky zařazené do projektu Fullin Race Academy.

4

Závodní povaha Fuldy se však nezapřela a přímo na místě se domluvil na mimořádném startu ve vytrvalostním závodě dvojic.

6

"V pátek jsem se domluvil s Carlem Wittkem, že bychom se účastnili hodinového závodu Endurance. Během volných tréninků se nám podařilo závodní Cupru TCR, se kterou jsem v loňské sezóně vyhrál seriál FIA ETCC, nastavit do konkurenceschopné podoby, což vyústilo v pole position v kvalifikaci. Závod jsem rozjížděl já a Carlovi jsem vůz předával na první pozici. V závěru jsme bohužel neodolali tlaku soupeřů, ale i tak musíme být se druhým místem spokojení. Odjet 35 minut bylo vzhledem panujícím vedrům, kdy teplota v autě dosahovala šedesát stupňů, skutečně na hraně," ohodnotil své nečekané slovenské vystoupení Petr Fulín.

Galerie

Štítky

 


Vůz Škoda Octavaia Cupu

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Motor Pední svtlo Pední spojler Kapota Kamery Pední sklo a strae Baterie Elektrozvod Pední kolo Pedály Podvozek Kliky dveí Pásy Sedadlo Ochranný rám Zadní kídlo Zadní svtlo Nádr volant Tachometr Ty ízení Zrcátko Výfuk a výfukové potrubí Zadní náprava a pérování Zadní kolo a zadní brzda Brzdy Pední náprava a pérování

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com