Na startu: Mičánek Motorsport powered by Buggyra posílil a chce bojovat o podia v Super Trofeo TCR, Mičánek, Motorsport, Europa, 2021 | Constructors F1

etina English Rusky

Na startu: Mičánek Motorsport powered by Buggyra posílil a chce bojovat o podia v Super Trofeo TCR, Mičánek, Motorsport, Europa, 2021 | Constructors F1 Constructors F1

Na startu: Mičánek Motorsport powered by Buggyra posílil a chce bojovat o podia v Super Trofeo

Buggyra Press | 12.10.21 | Aktuálně

Mičánek Motorsoport by Buggyra 2021

Dva v Lamborghini Super Trofeo, jeden vůz v TCR Eastern Europe. Mičánek Motorsport powered by Buggyra stojí na prahu nové sezony, kerá odstartuje 16. dubna rovnou na dvou místech. Týmové Huracány se o nadcházejícím víkendu představí na Monze, divize cesťáků míří s vozem Cupra Leon na Hungaroring.

1

„Do sezony jdeme s cílem vozit ze závodů poháry. To je naše meta a tomu jsme přizpůsobili i celou zimní přípravu. I přes omezení spojená s covidem jsme absolvovali několik testovacích dnů, během kterých jsme otestovali různá nastavení a posbírali spoustu dat. Výsledky zatím vypadají velmi slibně,“ ohlíží se za přípravami manažer týmu Jiří Mičánek.
Tým letos do sezony vstupuje s novou technikou a jezdci, kteří stojí za nejlepšími výsledky Mičánek Motorsport powered by Buggyra z loňské sezony.

Nové stálé duo z Paul Ricard
V prestižní třídě Pro-AM bude letos tým reprezentovat stejná sestava jako na posledním úspěšném závodu loňské sezony, ze které obě posádky přivezly poháry za druhá místa. „Provizorní“ řešení, kdy místo tehdy zraněného Jakuba Knolla nastoupil s Bronislavem Formánkem ve třídě Pro-AM Josef Záruba ml., se pro letošek stane standardem. Záruba, který s Jiřím Mičánkem spolupracuje už od roku 2013, se tak vrátí do stálé týmové sestavy.

2

„Na Paul Ricard jsme ukázali, že tohle spojení funguje a je to cesta, jak můžeme bojovat o podia. Pro mě je to skvělá zpráva a věřím, že budeme mít ještě prostor se dál zlepšovat,“ hodnotí „přestup“ na postu svého týmového parťáka stálice týmu Bronislav Formánek.
„Už na podzim jsem si po Paul Ricard říkal, že by bylo super, kdyby tahle spolupráce pokračovala. Mám radost, že to klaplo. Po testování jsme zas o něco chytřejší a víme, že pokud všechno bude fungovat, můžeme být hodně rychlí,“ hodnotí vyhlídky na sezonu Josef Záruba ml.

Druhá posádka zůstala ve stejném složení jako loni – za volantem Huracánu se budou střídat Libor Dvořáček a německý závodník Kurt Wagner, kteří loni pravidelně sbírali pódiová umístění v kategorii LB a v jejím celkovém hodnocení dosáhli na druhé místo.
Marodka na Monze
Duo Formánek-Záruba bude ale na úvodním podniku sezony v Monze jediným, které bude stáj Mičánek Motorsport powered by Buggyra reprezentovat. Druhá posádka totiž marodí. „Kurt Wagner první závod nepojede kvůli plánované operaci kolene, proto jsme počítali s tím, že s Liborem Dvořáčkem pojede náhradník. Bohužel Libor si před pár týdny při seskoku padákem zranil shodou okolností také koleno, takže jsme se rozhodli, že v Monze pojedeme jen s jedním autem,“ popisuje strasti začátku sezony Jiří Mičánek.
Všechny síly tak tým vloží do posádky Formánek-Záruba ve třídě Pro-AM. Italský okruh, který patří k legendám kalendáře Formule 1 je extrémně rychlý a vyžaduje od jezdců stoprocentní koncentraci. Huracány na něm jezdí průměrnou rychlostí přesahující 190 kilometrů v hodině. „Z Monzy máme nasbíraná data z roku 2018, takže máme na co navázat a věřím, že se budeme moci rychle posouvat a zlepšovat, tak abychom měli co nejlepší pozici do závodu,“ nastínil manažer týmu.

Třetí Lamborghini v záloze
Novinku v podobě třetího Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO tým tajil až do poslední chvíle. „Současný plán je takový, že s dvěma vozy pojedeme Super Trofeo Europe, s jedním se pak svezeme ve středoevropské zóně FIA CEZ, kde pojedu já ve dvojici s Broňou Formánkem,“ nastínil Mičánek s tím, že výhledově by rád i třetí auto dostal do prestižního Super Trofea Europe.

Makeš: na cestě k prvnímu vítězství
Současně s boji na Monze odstartuje i letošní sezona cesťákového seriálu TCR Eastern Europe. Do něj Mičánek Motorsport powered by Buggyra posílá mladou naději Michala Makeše. Ten se za volantem vozu Cupra Leon pokusí navázat na loňské první podium, které vyjel na podzim právě na Hungaroringu. Ambicí divize týmu je dostávat se do boje o podium pravidelně a vysněnou metou je získat pro Makeše první vítězství.

Nabitý kalendář: Super Trofeo doplní zónové závody
Evropská série Lamborghini Super Trofeo zahrnuje šest podniků. Po úvodní Monze se na konci května šampionát přesune do Francie na okruh Paul Ricard, který loňskou „covidovou“ sezonu uzavřel a kde Mičánek Motorsport posbíral dvě pódiová umístění.
Následuje „severské“ turné – po závodním víkendu v nizozemském Zandvoortu se Super Trofeo přesune na Spa-Francorchamps, kde série doplní legendární čtyřiadvacetihodinovku.
Na začátku září pak startovní pole Lamborghini zdolá legendární Nürburgring a poslední říjnový víkend se rozloučí se sezonou v italském Misanu společně se světovým finále všech kontinentálních pohárů – americkým a asijským. Pro tým je prioritou právě Super Trofeo, Jiří Mičánek ale počítá s tím, že jeho vozy uvidí i středoevropští fanoušci na zónových podnicích. „Pokud nebudeme v termínových kolizích, chceme odjet co nejvíc závodů,“ nastínil manažer týmu. Domácí fanoušci uvidí týmové Lamborghini na exhibicích v rámci jiných závodů nebo na vybraných závodech do vrchu.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com