Na veletrhu Essen Motor Show 2018 Hankook Tire představí koncepty nových futuristických pneumatik Hankook, DTM | Constructors F1

etina English Rusky

Na veletrhu Essen Motor Show 2018 Hankook Tire představí koncepty nových futuristických pneumatik Hankook, DTM | Constructors F1 Constructors F1

Na veletrhu Essen Motor Show 2018 Hankook Tire představí koncepty nových futuristických pneumatik

Anna Pasternak/Hankook tire | 29.11.18 | Pneumatiky Hankook

Hankook 2018

Na letošním veletrhu Motor Show 2018, v Essenu, v Německu proběhne slavnostní zakončení aktuálního projektu „Design Innovation“, který výrobce Hankook iniciuje pravidelně každé dva roky na vybraných renomovaných univerzitách se studijním oborem Design.

 

1

Letos byla ke spolupráci přizvána londýnská Royal College of Arts. Účastnící se studenti vypracovali své designové studie dle sloganu „Pro život v budoucnu nejen ohledně mobility“. Výrobce pneumatik tak prezentuje v Evropě vůbec poprvé výsledky vítězných prací londýnských studentů „Aeroflow“ a „Hexonic“. Jedná se o projekt společnosti Hankook, jehož účelem je motivovat studenty designu k vývoji a realizaci inovací, které překračují dosavadní meze dnešních pneumatik a řešení z oblasti mobility.

Neu-Isenburg, Německo, 29. listopadu 2018

Hlavní téma letošního veletrhu Essen Motor Show, které se výrobce prémiových pneumatik Hankook v roli vystavovatele chystá prezentovat, jsou opět koncepty pro budoucnost, konkrétně dvě futuristické pneumatiky Aeroflow a Hexonic. Obě pneumatiky jsou výsledkem realizace letošního inovačního projektu „Design Innovation“, který výrobce Hankook inicioval ve spolupráci s londýnskou Royal Colledge of Art dle sloganu „Pro život v budoucnu nejen ohledně mobility.“ Úkolem účastnících se studentů bylo vypracování nového konceptu pneumatik, určených pro autonomní vozidla a tím realizovat nové pojetí mobility budoucnosti. Mezi hodnotící kritéria pro volbu vítězných prací byly mimo jiné atraktivita pro uživatele, design a realizace přesvědčivých technických principů.

1

„Projekt představuje součást našeho úsilí na cestě za kreativními a efektivními řešeními pro mobilitu budoucnosti“, vysvětluje Klaus Krause, ředitel evropského centra pro výzkum a vývoj, provozovaného výrobcem Hankook. „Máme radost, že opět můžeme prezentovat kreativní řešení, spočívající na doslova osvícených a převratných úvahách. Přesně takový přístup podporujeme také u našich spolupracovníků. V posledních letech se tento projekt již stal přínosem pro vývoj inovativních pneumatik. Je bez pochyb, že nadále pokračujeme v realizaci naší vize, překračující hranice pneumatik a mobility dnešních dnů.“

„Hexonic“ je inteligentní koncept pneumatik pro autonomní vozidla v nasazení ve sdílené mobilitě. Ve svých úvahách designer považoval kompletně autonomní vozidla bez řidiče za standard v dopravním provozu měst budoucnosti a výsledkem jeho práce jsou pneumatiky pro společně sdílené vozy. Z hlediska prožitku z jízdy se jako rozhodující považuje komfort cestujících. Pro vozidla Hexonic představuje podporu při dosažení nejvyššího stupně komfortu jízdy, proto za jízdy skenuje a analyzuje vozovku v reálném čase pomocí sedmi samostatných senzorů. Pneumatika tak za jízdy zaznamenává podmínky na vozovce, např. přilnavost, teplotu, stav povrchu vozovky a na základě získaných údajů přizpůsobuje svůj běhoun.

„Aeroflow“ je pneumatika koncipovaná pro nasazení v motorsportu díky svému maximálnímu přítlaku. Toho bylo možné dosáhnout rozšířením oddělitelného běhounu a optimalizací přilnavostí pneumatiky. Kola jsou opatřená prvky tzv. turbínových lopatek, které nasávají vzduch za jízdy a díky tomu vytvářejí v případě potřeby dodatečný přítlak. Design byl zaměřen na dosažení přítlaku, který se obvykle při vývoji pneumatik nezohledňuje. Výsledkém tohoto pojetí je jedinečné řešení pneumatik.

Po své premiéře na letošním veletrhu Essen Motor Show plánuje Hankook tyto oceňované koncepční pneumatiky prezentovat také na ostatních evropských veletrzích.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com