Na závodním okruhu mosteckého autodromu pokračuje výměna asfaltového povrchu Autodrom ,Most, povrch, výměna. | Constructors F1

etina English Rusky

Na závodním okruhu mosteckého autodromu pokračuje výměna asfaltového povrchu Autodrom ,Most, povrch, výměna. | Constructors F1 Constructors F1

Na závodním okruhu mosteckého autodromu pokračuje výměna asfaltového povrchu

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 20.9.18 | Aktuality

Autodrom Most 2018

Další část velkého závodního okruhu v areálu mosteckého autodromu bude mít nový asfaltový povrch. Okruh měří 4,212 kilometru.

 

Výměna povrchu, který už nevyhovuje kritériím mezinárodní automobilové federace FIA ani normám evropské motocyklové federace FIM Europe, začala na přelomu let 2015 a 2016. Nový asfalt dosud pokryl úsek v délce 630 metrů, tvoří jej poslední dvě zatáčky před cílovou rovinkou.

Práce na obnově dalších úseků dráhy začnou koncem listopadu, najatá firma nejprve vyfrézuje už nevyhovující a na řadě míst hrbolatý asfalt. „V první fázi se vymění asfalt v úseku od postu traťových komisařů č. 3  až po post č. 7, což zahrnuje 1,260 kilometru trati. Poté v závislosti na počasí a stavu podloží prvního úseku bychom rádi dokončili zbytek, tedy od postu č. 7 po post č. 12 v délce 1,140 kilometru, a to až k obnovenému úseku v roce 2016,“ upřesnil výkonný ředitel společnosti AUTODROM MOST Ivo Diviš.

1

 Upozornil, že práce si vyžádají uzavření okruhu. „Kdo se tedy nechce nechat připravit o plnohodnotný zážitek, měl by využít nabídky volných jízd zhruba do poloviny listopadu. Lze si domluvit i individuální termín, a to na e-mailové adrese krafek@autodrom-most.cz,“ doplnil.

Na přelomu let 2018 a 2019 autodrom plánuje i vybudování nové splaškové kanalizace dle nejnovějších standardů odpadového hospodářství, nahrazující třicet let staré septiky a jímky.

3

 

Součástí prací bude i výstavba nových záchytných jímek pro dešťovou vodu a případný nebezpečný odpad vytékající ze závodních strojů v paddocku, což zajistí mimo jiné eliminaci možných negativních dopadů na životní prostředí.

Investice si vyžádají zhruba 28 milionů korun. „Uhradíme je pomocí bankovních úvěrů a nebankovních půjček bez využití dotací ze státních nebo evropských fondů. Stavby a s nimi související opatření podléhají dozoru autorizovaných osob a státních orgánů,“ dodal výkonný ředitel. 

Nezbytná obnova asfaltového povrchu dráhy i vybudování splaškové kanalizace jsou součástí plánované obnovy a modernizace areálu autodromu, které si v následujících letech vyžádají mezi 100 až 150 miliony korun.

„Dokončili jsme generální rekonstrukci servisních boxů, vybudovali galerii s výstavními prostory pro VIP hosty, administrativní budovy na polygonu i v paddocku mají novou omítku. Plánujeme výstavbu nové startovní věže a restaurace. V nedávné době jsme otevřeli pneuservis s rychloservisem a nabídkou kompletního vyčištění vozu a prodejem doplňkového sortimentu pro všechny motoristy, rekonstruovali jsme čerpací stanici pohonných hmot. Máme také překvapení pro milovníky jízd mimo konvenční cesty, tedy pro jezdce na čtyřkolkách, buggynách a offroadových vozidlech. Od modernizace areálu si slibujeme příchod další partnerů. Ambiciózním plánem je proto i vybudování hotelu přímo v našem areálu, což koresponduje se zvýšenou poptávkou po ubytování zákazníků,“ vyjmenoval Ivo Diviš.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com