Náš modelársky klub pripravuje každý rok rôzne stavebnice modelov áut pre automodelárske krúžky, ktoré organizujeme. MK Púchov, modelářský klub, Ites , RAcing, stavebnice, Porsche, auta, autodráha | Constructors F1

etina English Rusky

Náš modelársky klub pripravuje každý rok rôzne stavebnice modelov áut pre automodelárske krúžky, ktoré organizujeme. MK Púchov, modelářský klub, Ites , RAcing, stavebnice, Porsche, auta, autodráha | Constructors F1 Constructors F1

Náš modelársky klub pripravuje každý rok rôzne stavebnice modelov áut pre automodelárske krúžky, ktoré organizujeme.

Laco Koterba | 14.2.24 | MK Púchov

MK Púchov 2024 a ITES

Zaujala nás ponuka firmy ITES, ktorá pripravuje reedíciu svojich karosérií Porsche 911 v rôznych farebných mutáciách.

 
Po testoch a predbežnom prieskume v niekoľkých kluboch, sme pripravili projekt, ktorý by mohol zaujať kluby, ktoré sa zaoberajú prípravou začínajúcich automodelárov tak, ako to robíme v našich krúžkoch. Stavebnica by mala byť pre úplných začiatočníkov, deti vo veku okolo 6 – 10 rokov, ktoré sa s automodelárstvom a pretekaním na autodráchach stretávajú po prvýkrát. Projekt by v budúcnosti mohla zastrešovať firma ITES s podmienkou, že bude obsahovať maximálny počet dielov od ich firmy.
Ideový zámer je taký, že v rôznych kluboch, či už v Čechách alebo na Slovensku, by sme od firmy ITES získali rovnaké stavebnice za prijateľnú cenu, z ktorých by si deti postavili technicky rovnaké autíčka a mohli by s nimi pretekať v spoločných pretekoch. Starší modelári si určite pamätajú štartovacie sety od firmy Modela a juniori potom pretekali s týmito autami až po juniorské majstrovstvá.

Dostali sme všetkých 6 farebných odtieňov karosérie a pri príprave a kompletovaní stavebnice sme vybrali z E-Shopu

1 

Ites všetky potrebné diely. Nepoužili sme iba pastorček, kĺzne ložiská a vodítko. Pastorček sme použili 9 zubový s modulom 0,5 a kĺzne ložiská s dierou pre osku 3mm. Pre náš podvozok sú vhodné napríklad kĺzne ložiská Carrera prevrtané na os 3mm, ale mali sme k dispozícii aj originálne kĺzne ložiská od firmy Scalextric tak isto s dierou 3 mm. Vodítko sme použili osvedčené od firmy MSH.
 
2
 
Podvozok je z našej dielne, je univerzálny, jeho vývoj trval niekoľko rokov. Niektoré časti vznikali za spolupráce s pánom Veverkom, napríklad predný a zadný nárazník ako aj bočnice podvozku. Univerzálnosť podvozku spočíva v tom, že sa dá použiť na rôzne typy áut – stačí vymeniť predný a zadný nárazník a bočnice. Predná aj zadná náprava je výškovo nastaviteľná a tak sa dá ľahko nastavovať svetlá výška pod podvozkom na 1 mm. Táto svetlosť je pre tento typ podvozku na našich pretekoch predpísaná.
Podvozok umožňuje nastaviť aj rázvor náprav a posun vodítka vpred a vzad podľa sklonu karosérie. Pre pokročilých modelárov umožňuje tento podvozok, prestavbu na os 2,38 jednoduchou výmenou komponentov, guľôčkových ložísk, prevodu, diskov ako aj motora podľa potreby.
 
3
Porsche
Porsche Púchov
 
4

Urobili sme jednoduchý fotonávod na stavbu tejto stavebnice – je zverejnený vo fotogalérii..
https://www.rajce.idnes.cz/.../2024-01-30-stavebnica-ites...

Koncom týždňa budeme s deťmi testovať stavbu tohto modelu a po zostavení áut urobíme predvádzacie preteky. O testovacej stavbe, ako aj o pretekoch Vás budeme informovať.
 
Zveřejněno vše po dohodě s MK Púchov

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com