Nejnabitější závodní víkend sezóny okoření účast britského Top Gearu, včetně legendárního Stiga! FIA, ETRC, Autodrom , Most, 2022 | Constructors F1

etina English Rusky

Nejnabitější závodní víkend sezóny okoření účast britského Top Gearu, včetně legendárního Stiga! FIA, ETRC, Autodrom , Most, 2022 | Constructors F1 Constructors F1

Nejnabitější závodní víkend sezóny okoření účast britského Top Gearu, včetně legendárního Stiga!

Radek Laube/Autodrom Most | 24.8.22 | Aktuálně

FIA ETRC 2022

Třicáté výročí Czech Truck Prix, závody evropských NASCAR a šampionát cestovních vozů. To bude první zářijový víkend v Mostě (3. – 4. září), který nese oficiální název TEXTAR Czech Truck Prix 30 let & NASCAR Whelen Euro Series. Nejnabitější závodní víkend sezóny navíc doplní účast britského Top Gearu, který na mosteckém okruhu bude natáčet „Speed Week“ – výběr nejlepších sportovních aut letošního roku pro výroční číslo stejnojmenného časopisu. 

 

AUTODROM MOST letos zažívá rušnou sezónu. Po úspěšném mistrovství světa superbiků na konci července čeká severočeský okruh neméně intenzivní začátek září. 3. – 4. září se v Mostě pojedou závody okruhových tahačů, evropských NASCAR a cestovních vozů. V každé sérii má Česká republika své zástupce, a tak si domácí fanoušek jistě přijde na své. Závody trucků v Mostě navíc oslaví třicáté výročí, a doprovodný program tak bude ještě bohatší, než kdy jindy. 

Mezi největší překvapení patří účast produkce magazínu BBC Top Gear, kteří na okruhu v Mostě budou na přelomu srpna a září připravovat výroční číslo slavného časopisu zaměřené na nejvýkonnější auta letošního roku. Diváci Czech Truck Prix si pak budou moci během víkendu prohlédnout tyto vozy zblízka nejen přímo na stánku Top Gearu, ale sledovat je i na trati během společné slavnostní jízdy. V průběhu sobotního programu pak testovací jezdci britského Top Gearu, v čele s tajemným Stigem, vyhlásí trojici absolutních vítězů nejlepších sportovních vozů letošního roku.

Sobota i neděle ale bude plná především kvalitního motorsportu. Fanoušky čekají závody Mistrovství Evropy okruhových tahačů, kde si na domácím okruhu tradičně dobře vede tým Buggyra ZM Racing. Za volantem opět uvidíme Adama Lacka a Francouze Téo Calveta. 

Druhá závodní série víkendu - NASCAR Whelen Euro Series bude také s českou účastí. V hlavní třídě EuroNASCAR PRO se představí loňský šampion kategorie EuroNASCAR 2 Martin Doubek z týmu Orion racing. Aliyyah a Yasmeen Koloc ze stáje Buggyra budou pilotovat dvojici vozů Ford Mustang v kategoriích EuroNASCAR PRO a EuroNASCAR 2. 

Třetí závodní sérií, na kterou se mohou fanoušci motorsportu těšit po oba dny prvního zářijového víkendu, je šampionát cestovních vozů TCR Eastern Europe. Pozornost se upíná zejména na tým Hyundai Janík Motorsport, kde Václav Janík a Petr Semerád pojedou s vozem Hyundai i30N TCR o titul v absolutním pořadí mezi jezdci i týmy. 

Celý nabitý závodní víkend začne už ve čtvrtek 1. září (17:30 h), kdy se v předvečer startu jubilejního 30. ročníku Czech Truck Prix vydá na spanilou jízdu do ulic Mostu kolona téměř dvou desítek závodních vozů. K spanilé jízdě se připojí i část týmu britského časopisu Top Gear v čele s legendárním Stigem. Trasa povede z Autodromu na setkání s fanoušky, které se uskuteční na parkovišti „Za poštou“ (Parkoviště pošta, F. L. Gassmanna). Na místě proběhne autogramiáda jezdců, ukázky vozů a techniky, a soutěže o hodnotné ceny. 

V rámci oslav 30. výročí je připraven bohatý program pro každého fanouška. Samozřejmostí je vstup do paddocku, autogramiády jezdců, pódiová show a oblíbený TruckFest. Organizátoři přichystali i výstavu kamionů s alternativními pohony, ukázkové jízdy školy smyku pro nákladní vozy, offroad jízdy nákladním vozem IVECO, atrakce pro děti i rodiče a tematický merchandising.


Vstupenky na závodní víkend TEXTAR Czech Truck Prix 30 let & NASCAR Whelen Euro Series, a další info o závodě, najdete na webu Autodromu Most.

 

 

TEXTAR Czech Truck Prix 30 let

Partnerem závodního víkendu Czech Truck Prix je společnost Textar, která se již více než 100 let zabývá výrobou brzdového obložení. Značka Textar, patřící do skupiny TMD Friction, byla založena v roce 1913 a dnes je po celém světě vnímána jako synonymum kvality, optimální bezpečnosti a maximálního komfortu brzdění. Více, než 1659 brzdových destiček, přes 1900 brzdových kotoučů, 425 brzdových čelistí a 202 sad, a také 223 brzdových bubnů, jsou důkazem toho, že Textar nabízí jedno z největších produktových portfolií pro současná motorová vozidla.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com