Největší motoristická show sezóny již tento víkend! F1, WBSK, superbike, autodrom, Most | Constructors F1

etina English Rusky

Největší motoristická show sezóny již tento víkend! F1, WBSK, superbike, autodrom, Most | Constructors F1 Constructors F1

Největší motoristická show sezóny již tento víkend!

Radek Laube/ Autodrom Most | 3.8.21 | Aktuality

Superbike 2021

Dlouhé čekání i náročné přípravy se chýlí ke konci. Již tento víkend 6.- 8. srpna zažije Česká republika motoristickou událost roku.

1

Stane se jí premiérový závod mistrovství světa superbiků, který bude hostit mostecký autodrom. Diváci se mohou těšit na špičkové výkony zahraničních i domácích jezdců na nejrychlejších sériově vyráběných motocyklech a pravděpodobně i na nový traťový rekord.

Mostecký závod bude šestým v pořadí letošního kalendáře WorldSBK. Na autodrom se sjedou jezdci všech tří tříd a startovní pole rozšíří i účastníci evropského poháru Yamaha R3 bLU cRU. Ve třídě WorldSSP300 se fanouškům představí dva čeští jezdci šampionátu: Petr Svoboda a Oliver König. K nim přibyla pětice jezdců s divokou kartou. V královské kubatuře WorldSBK to bude Karel Hanika na Yamaze, mezi borci ve třídě WorldSSP dostali šanci zazářit Ondřej Vostatek a Jiří Mrkývka a v nejnižší kategorii WorldSSP300 poměří se špičkou síly Filip Feigl a Matyáš Červenka.

Pro bezpečnost jezdců i diváků bylo nutné na trati provést několik úprav, které si vyžádaly investice ve výši 15 milionů korun. Týkaly se zejména povrchu, svodidel, únikových zón, ale také obrubníků a dalších prvků. Takto vyladěný okruh nyní slibuje opravdu špičkové výkony, a proto se očekává i pokoření traťového rekordu.

Pro mostecký okruh, region, i celou Českou republiku znamená nadcházející závod velkou pozornost celého světa. Mnozí z jezdců i diváků dorazí do Mostu úplně poprvé. Na všechny, kteří se rozhodnou zažít jedinečnou atmosféru závodu mistrovství světa na vlastní kůži, čeká vedle adrenalinového klání nejrychlejších sériových motocyklů i bohatý doprovodný program. Ten láká na Paddock show, rozhovory s nejlepšími jezdci, vystoupení stunt ridera Martina Krátkého, leteckou show akrobatického pilota Petra Kopfsteina, nebo premiérovou zastávku Roadshow 13:minut od BESIPU.

Pro fanoušky jsou připraveny i kempy a dostatek parkovacích kapacit. Město také zřídilo velké tábořiště na nedalekém Hipodromu. Návštěvníci budou muset při vstupu standardně předložit test, případně potvrzení o očkování nebo prodělané nemoci covid-19. Ti, kdo nevyužijí možnost zakoupit zvýhodněné vstupné v předprodeji, si budou moci zakoupit vstupenky také na místě.

Další praktické informace najdete na webu www.superbike-most.cz.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com