Nutrend Racing si v Lučine upevnil vedoucí pozici ve FIA Cupu FIA, Nutrend, Janík, Václav, vrchy | Constructors F1

etina English Rusky

Nutrend Racing si v Lučine upevnil vedoucí pozici ve FIA Cupu FIA, Nutrend, Janík, Václav, vrchy | Constructors F1 Constructors F1

Nutrend Racing si v Lučine upevnil vedoucí pozici ve FIA Cupu

Pavína Janíková/Janík Motorsport | 16.8.18 | Aktuálně

FIA CUP 2018

Závěrečná část evropského vrchařského poháru 2018 pokračovala předposledním podnikem sezóny ve slovinské Lučine.

1

Václav Janík a Jiří Svoboda se s týmem Nutrend Racing vydali k bojům o jedny z posledních bodů do hodnocení letošního ročníku FIA Cupu. Z jihu Evropy si nakonec přivezli jen poloviční příděl bodů, kvůli malému počtu startujících v rámci skupiny E2-SC, nicméně i to stačilo, aby si Václav Janík upevnil vedoucí pozici před posledním závodem sezóny a je tak na nejlepší cestě získat rekordní sedmé prvenství v řadě v rámci kategorie 2  FIA International Hill Climb Cupu.

2

Sedmý závod sezóny zavedl červenobílou karavanu Nutrend Racingu na jihovýchod Evropy. Už podruhé se letos jelo ve Slovinsku, kde si tentokrát dali vrchaři dostavení v Lučine. Čtyři kilometry uklouzaného asfaltu tentokrát nepřilákalo mnoho jezdců nejvyšší kategorie a tak už před začátkem závodního víkendu věděla dvojice Janík – Svoboda, že v jejich skupině E2-SC se pojede jen za poloviční bodový příděl. Nicméně tým potřeboval bodovat, protože situace s polovičními body se letos už několikrát opakovala a to se promítlo do průběžného hodnocení. V takové situaci byl každý bod potřebný s ohledem na to, že finální závod sezóny v St. Agatě se blíží. „Letos není ideální stav, není příliš snadné bojovat, když se jezdí za poloviční body. Letos chybí v klasifikaci jezdci s dvoumístnými prototypy, jiná situace není ani tady v Lučine. Pro závěrečný závod bych chtěl mít trochu víc jistoty, takže body z Lučine jsou povinností,“ uvedl prozatímní lídr kategorie 2, Václav Janík. Jiřího Svobodu jistě potěšila možnost využít ve Slovinsku opět sedačku sportovního prototypu Norma M20FC, když si při posledním závodě udělal výlet mimo trať s monopostem Lola F3000 a kvůli delší opravě musel vzít za vděk slabšímu prototypu.

3

Závodní víkend nepřinesl mnoho dramat. Tréninky i závodní jízdy proběhly bez větších potíží až na poslední jízdu, kdy opět Václava Janíka pozlobila spojka, stejně jako předchozí podnik v Osnabrücku: „Měl jsem štěstí, že pro splnění klasifikačního pravidla stačilo odjet 2 závodní jízdy. Víkend bychom jinak zakončili s nulou na kontě. Na startu třetí jízdy jsem opět zaznamenal problém se spojkou a musel jsem předčasně ukončit své účinkování. Dvojice jízd mi ale zajistila 12,5 bodu za nejrychlejší výkon ve skupině E2-SC a to bylo nesmírně důležité. Před posledním závodem mám náskok na druhého Itala Turatella 14,5 bodu a to snad bude dostačující k obhajobě. Nicméně poslední závod bude ještě nutno bojovat,“ informoval o nečekaném dramatu Václav Janík, který si v hodnocení FIA Cupu zajistil před závěrečným podnikem dobrou výchozí pozici k obhajobě prvenství. Jiří Svoboda si s volantem Normy poradil výtečně, když zaznamenal absolutní šestou pozici a navíc druhé místo mezi prototypy.

Nutrend Racing nyní bude pokračovat v dalším programu závodní sezóny, tentokrát s cílem Slovakiaring, kde se pojede další z okruhových podniků seriálu středoevropské zóny. Nutrend Racing se tak opět představí v kategorii sportovních prototypů v čele s Normou M30 LMP3!

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com