Oblíbená soutěž The Most Challenge má nového vedoucího Most, autodrom, chalenge | Constructors F1

etina English Rusky

Oblíbená soutěž The Most Challenge má nového vedoucího Most, autodrom, chalenge | Constructors F1 Constructors F1

Oblíbená soutěž The Most Challenge má nového vedoucího

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 24.8.17 | Aktuálně

Most 2017

Úterní pokračování třetího ročníku oblíbené soutěže pro amatérské řidiče The Most Challenge o nejlepší čas na jedno kolo dosažený na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu má nového lídra.

 

Stal se jím Aleš Pelikán z Pardubic, který se svým žlutým Ferrari F12 dosáhl času 01:50,122 minuty. Překonal tak o pouhopouhých šest tisícin vteřiny dosavadní rekord Tomáše Hajšmana z Plzně s Porsche GT4 z dubna letošního roku.

„Byl jsem v Mostě poprvé a moc jsem si to užil. Okruh je nádherný. Netušil jsem, že jsem zajel nejrychleji. Soutěž je skvělá, moc dobrý nápad organizátorů,“ svěřil se svými dojmy šestačtyřicetiletý sympaťák z města perníku.

V soutěži se počítá nejlepší čas na jedno kolo dosažený na velkém závodním okruhu v běžně vyráběném automobilu se sériovými pneumatikami, podmínkou je platná registrační značka vozu. Podrobné informace o soutěži včetně nejbližších vypsaných termínů a časů zájemci najdou zde, tabulku s průběžnými výsledky pak zde.

Pořadatel přišel letos s novinkou, která dává šanci na dobré umístění i řidičům vozů se slabším výkonem motoru.

„Je nám jasné, že dosahovat časů srovnatelných s nadupanými vozy typu Porsche či Ferrari je nereálné. Vypsali jsme proto ceny i pro vítěze každé ze čtyř výkonnostních kategorií,“ upřesnila obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Absolutní vítěz s nejrychlejším časem absolvuje zdarma okruhovou školu a při jejím úspěšném dokončení obdrží národní licenci závodního jezdce. Usedne také za volant vozu safety car při mosteckém závodě evropského mistrovství okruhových tahačů Czech Truck Prix v příštím roce. Součástí výhry je i možnost absolvovat kurz sportovní jízdy za účasti profesionálního závodního jezdce Tomáše Pekaře, který obsadil stříbrnou příčku v loni obnoveném seriálu Škoda Octavia Cup. Soutěžící, kteří dosáhnou nejlepšího času v jednotlivých kategoriích, se mohou také bezplatně zúčastnit kurzu sportovní jízdy s Tomášem Pekařem a obdrží i další zajímavé ceny.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com