Okruhová premiéra završena čtvrtým místem pro HKC HKC, motokáry, FR1, formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

Okruhová premiéra završena čtvrtým místem pro HKC HKC, motokáry, FR1, formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

Okruhová premiéra završena čtvrtým místem pro HKC

HKC | 21.7.14 | Aktuality

HKC team

Motocyklová sekce mosteckého HKC Racing Teamu se o víkendu prezentovala při největším motocyklovém podniku sezóny na Autodromu Most. Dvacetiletý Mirek Kuchta s Aprilií 125 RS startoval v rámci šampionátu Alpe Adria a v nedělním druhém závodě ukořistil čtvrtou pozici v Přeboru ČR. Na soupeře, který v cíli skončil třetí, mu přitom scházelo pouhé půl sekundy.

  Víkend probíhal ve znamení úmorných tropických veder, kterým bylo nutno přizpůsobit nastavení stroje.  Tým pracoval nejen s huštěním pneumatik, ale i s převody, softwarem řídící jednotky a bohatostí směsi. Nalezení optima se zpočátku nedařilo a první tréninkové časy okolo 2 minut a 8 sekund představovaly výsledek hluboko pod původním očekáváním. "Takže sobotní kvalifikaci a první závod se mi ani nechce moc komentovat. To, co jsem soupeřům nadělil v zatáčkách, mi zase vraceli na rovinkách. Byla to každopádně výborná zkušenost," řekl jezdec, pro kterého šlo vlastně o první oficiální závod na domácí trati. Specializuje se totiž hlavně na přírodní okruhy, na kterých už odjel několik podniků. Pro nedělní ranní kvalifikaci a polední druhý desetikolový závod pak tým provedl zásadní změny v nastavení stroje, které se ukázaly jako pravá trefa do černého. V závodě se Mirek udatně bil o třetí místo a v cíli skončil těsně čtvrtý v hodnocení přeboru. Bronzový soupeř byl v cíli sice o pět desetin sekundy dříve, ale rychlejší čas na kolo v závodu v hodnotě 2 minuty 4,763 sekundy zaznamenal Mirek a jeho soupeř měl nejlepší čas o půl sekundy horší. "Motorka fungovala opravdu skvěle a souboje s Davidem Řezáčem byly perfektní. To čtvrté místo mě sice trochu zamrzelo, protože bedna na domácím okruhu by samozřejmě byla lepší. Ale zase jsem si vytvořil osobní rychlostní rekord a i nejrychlejší kolo závodu jsem měl lepší, než David. Data z telemetrie máme samozřejmě uložená a bude to skvělá výchozí pozice pro další zrychlování," zhodnotil mostecký víkend Mirek Kuchta. "Vyzkoušeli jsme si zase trochu jiný způsob práce s laděním stroje," dodal ještě trenér Ivan Houzák. "Všechno to zapadá do ucelené koncepce naší HKC Akademie motorsportu a čtvrté místo v republice v premiérovém podniku považujeme za jednoznačný úspěch," řekl trenér. Tým nyní čekají další závodní podniky. Na okruhu v Sosnové se pojedou motokárové víkendy, v plánu je i testování a start s formulí při mistrovském závodě na Autodromu Most v srpnu. 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com