Partner autodromu Nissan přináší nevšední zážitek z jízdy na offroadové dráze Autodrom, Most, 2019, Nissan, auta, off road, f+, formula 1, asphalt | Constructors F1

etina English Rusky

Partner autodromu Nissan přináší nevšední zážitek z jízdy na offroadové dráze Autodrom, Most, 2019, Nissan, auta, off road, f+, formula 1, asphalt | Constructors F1 Constructors F1

Partner autodromu Nissan přináší nevšední zážitek z jízdy na offroadové dráze

mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 28.3.19 | Aktuality

Autodrom Most 2019

Novým partnerem mosteckého autodromu se stala japonská automobilka Nissan.

 

Uzavřená dohoda obohatí například nabídku doprovodných programů stěžejních závodních víkendů autodromu o jedinečný zážitek z jízdy v areálu Navara Off-road Park. „Získali jsme čtyři zcela nové pick-upy Nissan Navara s vyspělým pohonem 4x4, jež patří k nejoblíbenějším automobilům této kategorie na světě. Využijeme je také v kurzech jízdy pro offroadová a SUV vozidla pod vedením zkušených instruktorů,“ potvrdil výkonný ředitel společnosti AUTODROM MOST Ivo Diviš.

Nissan je tradiční stálicí v segmentu pick-upů, první vůz této kategorie automobilka představila už v roce 1935.

Navara Off-road Park mosteckého autodromu je přírodní plochou s různými druhy povrchu, a to ornou půdou, uježděnou jílovitou půdou, kombinací sypkého materiálu s hlínou a kamením. Trasu je třeba určit podle typu vozidla s cílem projet terénem bez poškození techniky a zdravotní újmy. Dráha je vybavena umělými překážkami (železniční svršek, položené klády), disponuje ale hlavně přírodními překážkami (sjezdy, výjezdy, boční náklon, brody apod.). „V případě méně zkušeného řidiče je potřeba odborného dozoru, přičemž není překážka, která by se nedala zvládnout. Offroad dokáže připravit jakéhokoliv výkonnostního řidiče v rámci jízdy v terénu s jakoukoliv technikou. Ano, existují limity, ale většinu z nich můžeme posunout. A to také děláme,“ představil offroadový areál Ivo Diviš.

Navázání spolupráce obou partnerů je podle generálního ředitele Nissanu pro ČR a Slovensko Vlastimila Čepičky navíc logickým krokem, automobilka se totiž výrazně angažuje v motoristickém sportu. „Závodní historie společnosti Nissan trvá již 80 let a pokračuje dodnes. Jde o skvělý příběh plný odhodlání, překonávání překážek a vášně pro daný sport. Spojení se značkou Autodrom Most je tak dalším pozitivním impulsem na této cestě,“ uvedl.

Oba partnery také spojuje zájem o čistou mobilitu. Se stejnojmenným spolkem autodrom úzce spolupracuje. Spolek sleduje vývoj a trendy automobilového průmyslu v nejbližší budoucnosti. Jeho cílem je snížení emisí skleníkových plynů a znečišťujících látek z dopravy, podporuje proto myšlenky inovativního přístupu. Spolek navíc sdružuje průmyslové podniky, oborová sdružení a svazy, výzkumné a finanční instituce, národní orgány veřejné správy, uživatele, spotřebitele i odborníky využívající čistou mobilitu či podílející se na výzkumu, vývoji, inovacích nebo podpoře vozidel s alternativním pohonem.

Nissan vyrábí mezi řidiči nejžádanější stoprocentní elektromobil na světě Leaf s nulovými emisemi, prodalo se ho již 400 000 kusů. Upevnil si tak pozici špičky v oblasti celosvětového posunu k udržitelné mobilitě.

Nissan je také účastníkem šampionátu formule E, kde nahradil sesterskou značku Renault. Pro sezonu 2018/2019 prodloužil spolupráci se Švýcarem Sebastienem Buemim, jeho novým týmovým kolegou je britský pilot Oliver Rowland. Právě on zajistil Nissanu premiérové pódiové umístění, když dojel na stříbrné příčce v sobotním šestém závodě letošního šampionátu na čínském okruhu Sanya Street Circuit.  Buemi dovršil šestým místem skvělý týmový výsledek.

Společnost Nissan v Evropě

Společnost Nissan má v Evropě takřka nejsilnější zastoupení ze všech zámořských automobilek. Konstruktérské práci, výzkumu, vývoji, výrobě, logistice, prodeji a marketingu se zde věnuje více než 17 000 jejích zaměstnanců. Z výrobních linek závodů společnosti Nissan ve Spojeném království, Španělsku a Rusku loni sjelo více než 660 000 vozů. Patří mezi ně oceňované crossovery, užitkové vozy a také nejpopulárnější elektromobil světa Nissan LEAF. Společnost Nissan si svou vizí Inteligentní mobility klade za cíl dosáhnout nulových emisí a nulového počtu nehod se smrtelnými následky. Toto komplexní pojetí má sloužit jako vodítko pro formování portfolia výrobků a technologií a určovat styl rozhodování, jak mají být automobily poháněny a ovládány a jaké bude jejich místo ve společnosti. Společnost Nissan má všechny předpoklady stát se nejžádanější asijskou značkou v Evropě. Více o firmě na http://www.newsroom.nissan-europe.com.

Společnost Nissan Motor Co. Ltd.

Společnost Nissan je globální výrobce automobilů a pod značkami Nissan, INFINITI a Datsun nabízí kompletní portfolio více než 60 modelů. Ve fiskálním roce 2017 prodala společnost celosvětově přes 5,77 milionu vozů a vykázala tržby ve výši 11 900 miliard jenů. V dubnu 2017 společnost Nissan spustila svůj šestiletý program s názvem Nissan M.O.V.E. to 2022, jehož cílem je zvýšit do konce fiskálního roku 2022 roční výnosy o 30 % – tedy na 16 500 miliard jenů – a dosáhnout celkového volného peněžního toku ve výši 2 500 miliard jenů. V rámci programu Nissan M.O.V.E. to 2022 společnost rovněž plánuje upevnit svou pozici v oblasti elektromobilů, jejichž symbolem je světově nejprodávanější elektromobil všech dob, Nissan LEAF. Globální ústředí společnosti Nissan v japonské Jokohamě řídí provoz v šesti regionech: Asie a Oceánie, Afrika, Střední východ a Indie, Čína, Evropa, Latinská Amerika a Severní Amerika. V roce 1999 uzavřela společnost Nissan partnerství s francouzskou automobilkou Renault a v roce 2016 získala 34 % ve společnosti.

                 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com