Paulo Duarte FIM EnduroGP 2024 RUMUNSKO-Bacau, 10.-12. 5. 2024 Aktuálně, UaMK, KBS, Unhošť, 2024, Rumonsko, | Constructors F1

etina English Rusky

Paulo Duarte FIM EnduroGP 2024 RUMUNSKO-Bacau, 10.-12. 5. 2024 Aktuálně, UaMK, KBS, Unhošť, 2024, Rumonsko, | Constructors F1 Constructors F1

Paulo Duarte FIM EnduroGP 2024 RUMUNSKO-Bacau, 10.-12. 5. 2024

UAMK KBS /PRESS | 18.5.24 | Aktuálně

UAMK - KBS - Unhošť 2024

Matěj Škuta, Beta 350RR – KBS TEAM v náročném Rumunském terénu dvakrát na stupních vítězů ve třídě GP-Junior2. Naopak smůla Kryštofa Koubleho, který pro poruchu motocyklu v Rumunsku nebodoval.

1

Třetím podnikem pokračoval víkendu 10.-12.května seriál motocyklových soutěží Enduro GP na severovýchodě Rumunska v okolí města Bacau. Pořadatel připravil v klasickém Rumunském kopcovitém terénu páteční prolog s umělými překážkami, který tradičně soutěž odstartoval a pak 54km dlouhý okruh s časovým limitem 1hodina 45minut rozdělených do dvou časových kontrol. V každém kole, které se jely oba dva dny vždy čtyři, museli jezdci absolvovat tři ryze přírodní, ale hodně náročné měřené testy v pořadí kros, extrém a enduro test. Obzvlášť extrém a enduro test byly vyznačené v místních lesních údolích s prudkými sjezdy a výjezdy. Obtížnosti přidaly i kořeny a kameny, před kterými museli být jezdci obezřetní. Navíc se povrch všech měřených testů natolik rozjezdil a rozbil, což bralo postupně při absolvování čtyř kol hodně sil.

V Bacau v době středečního příjezdu a následného procházení měřených testů a stavění zázemí týmů i ve čtvrtek panovalo chladné počasí s vytrvalým deštěm. Naštěstí od pátečních přejímek se počasí umoudřilo a vydrželo bez deště i po oba víkendové soutěžní dny. I tak, si (opět jako v předešlých EnduroGP) většina světových pilotů sáhla mnohdy na dno svých sil.

První jezdci odstartovali do pátečního prologu v Bacau v 17.30hodin. Českou republiku reprezentovalo pět jezdců. V barvách KBS TEAMu Kryštof Kouble ve třídě GP-E2 a Matěj Škuta ve třídě GP-Junior2. V GP-Junior2 pak jezdci CZECHENDUROTEAMu Jaroslav Kalný a Zdeněk Pitel a letos prvně ve třídě Open2 Jiří Hádek, JARSEN Team.

V pátečním prologu skonči Kryštof Kouble na 10.místě ve třídě GP-E2, Matěj Škuta už naznačil, že by se v Rumunsku mohlo dařit, když ve třídě GP-Junior2 zajel druhý nejrychlejší čas, v téže třídě pak ještě Jarda Kalný 6.místo a Zdeněk Pitel 8.místo. V Open2s zajel Jiří Hádek 3.místo.

UAMK

V sobotní etapě, která startovala v 9 hodin, se po prvním kole Kryštof Kouble držel ve třídě GP-E2 v TOP10. Bohužel v servisní zóně právě po prvním kole jsme zjistili, že má Kryštof pravděpodobně od nějakého kamene na trati, poškozen blok motoru. Oprava by trvala déle než je 15-ti minutový časový limit na zpoždění od svého ideálního času a tak musel ze soutěže odstoupit. Matěj Škuta ve třídě GP-Junior2 po 2.místě v pátečním prologu bojoval hned od startu sobotní etapy skvělým výkonem o svoji první pomyslnou bednu v seriálu EnduroGP. I díky dvěma vyhraným extrém testům ve třetím a čtvrtém kole se nakonec Matěj na stupně vítězů probojoval, když dojel na 3.místě a k tomu ještě přidal skvělé 4.místo v absolutním hodnocení tříd GP-Junior1+GP-Junior2. Skvěle opět bojoval ve třídě GP-Junior2 Jarda Kalný, který dojel na 6.místě, Zdeněk Pitel pak na 10.místě. V Open2s vybojoval Jiří Hádek 2.místo.

V neděli byl harmonogram stejný jako v sobotu, jen na poslední kolo byl zkrácen časový limit do servisních kontrol. Kryštof Kouble, třída GP-E2, v sobotu odpoledne po opravě předal motocykl do uzavřeného parkoviště, odstartoval do nedělní etapy a po prvním kole figuroval průběžně na 9.místě. V polovině druhého kole musel ale pro stejnou závadu ze soutěže opět odstoupit. Matěj Škuta ve třídě GP-Junior2 zopakoval skvělý výkon ze soboty a podařilo se mu podruhé ve své kariéře v EnduroGP vystoupit na stupně vítězů, když dojel opět na 3.místě a znovu na 4.místě v absolutním hodnocení juniorů. Jarda Kalný zopakoval 6.místo a Zdeněk Pitel si o příčku polepšil, když dojel na 9.místě. V Open2s vybojoval Jiří Hádek své první letošní vítězství.

KBS Unhošť

V průběžném hodnocení seriálu GP Enduro 2024 ve třídě třídy GP-E2 figuruje Kryštof Kouble po třech podnicích na 11.místě s 37 body. Ve třídě GP-Junior2 je Matěj Škuta na 4.místě se 70ti body, Jarda Kalný hned za ním na 5.místě s 58 body, Zdeněk Pitel na 12.místě s 13ti body a Tomáš Holý na 13.místě s 12ti body.

Seriál Paulo Duarte FIM EnduroGP 2024 pokračuje čtvrtým podnikem o víkendu 21.-23. 6. 2024 na severu Itálie městě Bettola.

Další info-foto-video a rozhovory: https://www.facebook.com/ladislav.krupicka.969

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com