PEUGEOT RALLY CUP CZ ZAHÁJÍ V KLATOVECH UŽ OSMOU SEZÓNU Peugeot Rally Cup, 2024, Peugeot 208 | Constructors F1

etina English Rusky

PEUGEOT RALLY CUP CZ ZAHÁJÍ V KLATOVECH UŽ OSMOU SEZÓNU Peugeot Rally Cup, 2024, Peugeot 208 | Constructors F1 Constructors F1

PEUGEOT RALLY CUP CZ ZAHÁJÍ V KLATOVECH UŽ OSMOU SEZÓNU

Jan Koudelka | 16.4.24 | Aktuálně

PEUGEOT RALLY CUP 2024

Populární seriál Peugeot Rally Cup CZ odstartuje na 58. ročníku Rallye Šumava Klatovy už osmou závodní sezónu. Početní převahu stále nabírají nové vozy Peugeot 208 Rally4, i když do cupu se mohou přihlásit i posádky s původní „erdvojkou.“ Peugeot Rally Cup je vypsán na všech šesti podnicích Autoklub MČR v rally, české účastníky doplní opět několik zahraničních posádek.

1 

Seznam vítězů seriálu Peugeot Rally Cup CZ doplnila v loňském roce posádka David Štefan a Ondřej Vichtora. Tato dvojice navíc vybojovala titul Mistrů České republiky ve skupině 2WD. V předchozích sezónách se z vítězství radoval Jaromír Tarabus (2022), René Dohnal (2019 a 2021 ve třídě Rally4), Dominik Brož (2021 ve třídě R2 a celkově), Dominik Stříteský (2020), Jan Talaš (2019) a v prvním roce Filip Mareš (2018).

Peugeot

Formát cupu je podobný loňskému: „Po dohodě s vedením značky Peugeot v České republice jsme pouze navýšili finanční odměny za první místo v jednotlivých podnicích a zrušili bodový koeficient za umístění při Barum Czech Rally Zlín,“ řekl manažer seriálu Jan Koudelka. „Speciál Peugeot 208 ve starší i v novější specifikaci už řadu let dokazuje svůj obrovský potenciál. Jeho úkolem je podpořit povědomí o sériových vozech, k čemuž teď dostane skvělou příležitost. Právě v těchto dnech totiž na český trh přichází nový Peugeot 208, který se také vyznačuje dravým atraktivním designem a vysokou technologickou vyspělostí. Věřím, že nám posádky v cupu opět pomohou posílit image našich modelů i naší značky,dodává ředitel značky Peugeot v ČR – Marco Venturini.

3 

Podle prvních zpráv po zimní přestávce je pravděpodobné, že se letos v cupu sejde slušná konkurence. Po dvouleté pauze, kdy startoval v České republice jen sporadicky, se na domácí tratě vrací René Dohnal, který se svým dlouholetým parťákem Romanem Švecem zvítězil ve dvou ročnících Peugeot Rally Cupu a v loňském roce také v seriálu FIA European Rally Trophy. „Přes zimu jsem usilovně přemýšlel, co dál se svojí kariérou. A rozhodl jsem se vrátit tam, kde to celé před dvanácti lety začalo, tedy do České republiky. Mám pouze jeden zásadní cíl, užít si sezónu a každý závod. Prioritou jsou velké soutěže, startovat budeme ale i na vybraných sprintech. V loňském roce jsme se stali absolutními vítězi ERT a na letošní sezónu máme prioritu FIA. Měli bychom tedy mít startovní číslo jedna, i když pojedeme vždy mezi dvoukolkami, aby to bylo pro ostatní fér. To bude ale především na pořadatelích jednotlivých podniků. Zimní přestávku jsem věnoval především fyzické přípravě, a i když si už nemusím nic dokazovat, těším se, že si letos opět pořádně zazávodíme,“ nechal se slyšet René Dohnal.

3 

V předchozím sedmém ročníku Peugeot Rally Cupu zvítězila posádka David Štefan – Ondřej Vichtora a také tato dvojice je na letošní sezónu připravena. „Nejraději bych se opět podíval na nějaké zahraniční podniky, ale uvidíme, je to pochopitelně o penězích. Naše původní auto jsme prodali, pojedeme s novou dvěstěosmičkou, kterou jsme pořídili v loňském roce. Pochopitelně nás bude zajímat obhajoba vítězství v cupu a ve dvoukolkách, ale konkurence bude opět silná, a navíc asi nepojedeme kompletní šampionát,“ vysvětlil David Štefan.

Miroslav Číž vyměnil v průběhu loňského roku spolujezdce, Jiřího Kalkuse vystřídal Jaroslav Novák. S první generací závodní dvěstěosmičky v provedení R2 vybojovali druhé místo v cupu a jen těsně jim uniklo celkové prvenství. „Zůstat ve hře o přední pozice je s naším vozem každou sezónu obtížnější. V záplavě nových moderních dvěstěosmiček Rally4 musíme jet na hraně, a to není snadné. Letos se budeme snažit podat co nejlepší výsledky a zaměříme se především na konkurenci v naší třídě RC4 II,“ odhalil své plány Miroslav Číž.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com