PEUGEOT RALLY CUP MÍŘÍ K VELKÉMU FINÁLE Peugeot, Rally, Cup, 2019, formule 1, | Constructors F1

etina English Rusky

PEUGEOT RALLY CUP MÍŘÍ K VELKÉMU FINÁLE Peugeot, Rally, Cup, 2019, formule 1, | Constructors F1 Constructors F1

PEUGEOT RALLY CUP MÍŘÍ K VELKÉMU FINÁLE

Jan Koudelka/ foto Tomáš Kaňa | 14.8.19 | Aktuálně

PEUGEOT RALLY CUP CZ.

PEUGEOT RALLY CUP MÍŘÍ K VELKÉMU FINÁLE

1

Praha, 14. srpna 2019

Závěrečným podnikem letošního Mistrovství ČR v rally je legendární BARUM CZECH RALLY ZLÍN. Ve Zlíně se rozhodne také o konečných výsledcích seriálu PEUGEOT RALLY CUP CZ. Průběžně vedoucí René Dohnal nemá po odstoupení na Rally Bohemia vítězství vůbec jisté. Vzhledem k bodovému koeficientu má šanci na první místo také Jirka Pohlídal.

2 

Jiří Pohlídal už je jistým vítězem v hodnocení jezdců do 25 let a společně se svým spolujezdcem Janem Kubalou ho čeká velká premiéra v zahraničí. Za první místo v Autoklub Peugeot Rally Talent pojede s podporou značky Peugeot v ČR a Autoklubu ČR na slavné Rallye du Var ve Francii. „Jsem opravdu rád, že se nám podařilo zvítězit v kategorii jezdců do pětadvaceti let, a to s předstihem. Do Francie se už těšíme, ale teď nás čeká Barumka, kde se poprvé setkáme s početnou evropskou konkurencí, protože peugeotů je ve startovce bezmála třicet. Máme ještě teoretickou šanci i na vítězství v cupu, takže se budeme opravdu snažit. Barumka je navíc mojí domácí rallye, svoji dílnu mám přímo u tratě rychlostní zkoušky Maják,“ prozradil Jiří Pohlídal.

Vítěze této kategorie bude do Francie doprovázet ještě druhá posádka v konečném pořadí, ale o té rozhodne právě nadcházející Barumka.

3 

René Dohnal vyhrál tři úvodní podniky Peugeot Rally Cupu a jednou skončil druhý.

Ale ani tak nemá vítězství ještě jasné, protože na Rally Bohemia odstoupil pro poruchu alternátoru a z Mladé Boleslavi si tak nepřivezl ani bod. Sice má stále poměrně slušný náskok, ale vzhledem k přidělenému bodovému koeficientu za umístění na Barum Rally je ve hře ještě 22,5 bodu a takovou rezervu vedoucí posádka nemá. „Už máme sice jisté první místo ve třídě šest, ale o mistrovský titul ve dvoukolkách nás čeká souboj s Vencou Stejskalem. Také v Peugeot Cupu musíme o vítězství ještě bojovat. Jsem moc rád, že mi Autoklub nabídl možnost startovat za ACCR Czech Rally Team v ERC3. Pojedeme tak v evropské části soutěže, poměrně dlouho před svými soupeři. To může být výhoda v čistší trati, ale také pohroma v případě změny počasí. Vše je tedy otevřené, ale my ze sebe vydáme maximum. Barumka je můj domácí podnik. Vždy má neopakovatelnou atmosféru a je také velmi náročná. Ve hře je spousta faktorů, včetně toho pověstného závodnického štěstí, “ těší se na letošní finále René Dohnal.

 

Letos poprvé se v rámci Peugeot Rally Cupu CZ představí několik zahraničních posádek. Ze Slovenska přijede Rastislav Chvála se Zuzanou Lieskovcovou a Tomáš Vrábel s Marcelem Hrankou. Přihlášen je také Wojciech Sójka s Mateuszem Martynkem z Polska. Reného Dohnala s Romanem Švecem bude pronásledovat Jiří Pohlídal s Janem Kubalou a zejména pak Jan Talaš s Tomášem Šmídem. Pravidelným účastníkem je Milan Obadal s Radovanem Buchou. Letos potřetí pojede také Michal Vaňhara s Kateřinou Janovskou. Nově se představí Adam Březík se Zdeňkem Bělákem a také Adam Lahola s Vítězslavem Baďurou.

 

Do závěrečného finále letošního Peugeot Rally Cupu je přihlášeno celkem deset posádek, z čehož má radost také ředitel značky Peugeot v ČR, Marco Venturini: „Dostat počet pohárových účastníků na dvouciferné číslo bylo našim cílem už od samého začátku. Uspěli jsme, a to je velmi příznivé pro další pokračování projektu. Deset cupových posádek na jedné soutěži je rekord, kterým se posouváme na jednu z nejvyšších úrovní v rámci evropských rallyových pohárů značky Peugeot. Přeji všem posádkám na Barumce úspěch a věřím, že je přivítáme v Peugeot Rally Cupu i v příštím roce.“

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com