Plány HKC Racing Teamu na rok 2021? Vše je otevřené. HKC, formule,F3, F1, konstrukce, Most | Constructors F1

etina English Rusky

Plány HKC Racing Teamu na rok 2021? Vše je otevřené. HKC, formule,F3, F1, konstrukce, Most | Constructors F1 Constructors F1

Plány HKC Racing Teamu na rok 2021? Vše je otevřené.

Dušan Matouš/HKC RACING | 7.1.21 | Aktuálně

F3 2021

hkcc

Mostecký HKC Racing Team se i přes naprostou nejistotu připravuje na motoristickou sezónu roku 2021.

1

 

Kromě účasti v republikových i evropských motokárových soutěžích hodlá nasadit také dva mladé piloty do mezinárodních formulových podniků. Otázkou pochopitelně zůstává, kdy a zda vůbec se letos závody budou konat. Příprava jezdců i techniky je přesto nezbytná. 

11

Kalendář Czech Kart Open 2021 už je zveřejněn a obsahuje celkem šest podniků, z nichž první by se měl konat v dubnu. "Naše jezdecká základna čítá na pětadvacet většinou školou povinných závodníků. Přípravku a její růst chceme dál rozvíjet v rámci naší HKC Akademie motorsportu," řekl trenér Ivan Houzák. Prostředím akademie prošli i dva piloti, kteří jako malí také začali na motokárách a pro letošní rok budou startovat v mezinárodních podnicích formulí. Matěj Kácovský pojede stejně jako loni šampionát F3 s monopostem Dallara, který je osazen agregátem Fiat a je přihlášen nejen do Top Jet 2000 tedy italského šampionátu, ale i do Drexler Formel Cupu a středoevropského ESET V4 a zároveň mistrovství ČR. Novou akvizicí je i letos Jan Matyáš, který bude v těchto seriálech startovat s formulí Renault 2.0.

"Oba kluci jsou zároveň schopni na vysoké úrovni bodovat i v motokárových závodech ve vyšších kubaturách a třídách, jako je prestižní KZ2. Formule jsou ovšem už mnohem vyšší výzvou a právě díky motokárové průpravě se s ní Matěj i Honza vyrovnávají velice úspěšně," dodal trenér.

33

Připomněl, že i v loňském roce Matěj několik zahraničních podniků s formulí absolvoval a vedl si v nich velmi dobře. "Zatímco u nás krajské hygienické stanice rušily bez náhrady motokárové podniky jako na běžícím pásu, formulové závody v Itálii, či v Maďarsku probíhaly. Současná situace je pořád nepřehledná a nejistá. Právě nejistota je to, co všechny a nejen v motorsportu trápí nejvíc," řekl Houzák.

Vysvětlil, že ale kvůli nejistotě není možné rezignovat na technickou přípravu, potřebnou údržbu a repase. "Netajím, že loňská sezóna pro nás byla brutálně ztrátová. Vzhledem k pandemickým opatřením jsme pochopitelně přišli i o část partnerů a v momentě, kdy se loni odjela snad jen čtvrtina závodů, je to na finanční bilanci poznat." přiznal trenér. 

Mostecký závodní tým přesto hledí do nadcházející sezóny s optimismem a jeho cílem je v závodech motokár i formulí sbírat další body a hlavně prestiž na republikové i evropské úrovni.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com