Pod taktovkou Tomáše Engeho se zdokonalovali amatérští jezdci T.Enge, Most , okruh, | Constructors F1

etina English Rusky

Pod taktovkou Tomáše Engeho se zdokonalovali amatérští jezdci T.Enge, Most , okruh, | Constructors F1 Constructors F1

Pod taktovkou Tomáše Engeho se zdokonalovali amatérští jezdci

mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 11.8.17 | Aktuálně

Tomáš Enge 2017

Ve čtvrtek dorazili do areálu mosteckého autodromu majitelé sportovních vozů.

 

Využili možnosti svézt se v ostrém tempu a ideální stopě po malém i velkém závodním okruhu a využít přitom zkušeností a cenných rad Tomáše Engeho. Náš nejlepší jezdec novodobé historie a dosud jediný český účastník královské motoristické disciplíny, mistrovství světa F1, spolupracuje se společností AUTODROM MOST v rámci projektu Enge Academy Most.

„O kurzu jsem se dozvěděl, když jsem si loni přijel zajezdit do Mostu. Na okruzích jezdím už tři roky, především na Red Bull Ringu a Salzburgringu, přesto mě kurz posunul dál. Zlepšil jsem se především v technické jízdě „rallyového stylu“ na polygonu, kde člověk naplno pozná limity svého vozu,“ zhodnotil přínos kurzu sportovní jízdy Alexandr Žák. Do Mostu přijel z Vyššího Brodu s vozem Porsche Cayman.

S podobnými pocity se svěřil i Aleš Pilný z Prahy, v plném tempu si vyzkoušel své BMW M4. „Kurz sportovní jízdy s Tomášem Engem je skvělou příležitostí svézt se na pěkné trati v Mostě a hlavně nechat si poradit od profesionálů. Kurz mě určitě posunul dál ve sportovní jízdě na okruhu,“ konstatoval.

Mezi účastníky nechyběl ani Jakub Šimák, vítěz květnového kola soutěže amatérských jezdců The Most Challenge v kategorii N1. Za svůj úspěch získal právě kurz sportovní jízdy s Tomášem Engem. Bonus organizátor soutěže vypsal jako motivaci pro řidiče s vozy se slabším výkonem motoru. Klání o nejlepší čas na kolo dosažený na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu je otevřené pro řidiče běžně vyráběných automobilů se sériovými pneumatikami. Podmínkou je platná registrační značka vozu.

Celodenní kurz sportovní jízdy s Tomášem Engem zahrnuje řadu náročných manévrů ve vysokých rychlostech.

 

Je vhodný pro pokročilé řidiče s chutí naučit se náročnější technice řízení, pro majitele sportovních vozů, kteří mají ambici naučit se vůz efektivně a bezpečně používat a zjistit, jak funguje při ostřejším zacházení a ve vyšších rychlostech, ale také pro amatérské závodníky s motivací posunout své umění o krok dále.

Přihlásit se do kurzu ale může prakticky každý.  „Necílíme pouze na lidi, kteří touží po závodním růstu, zisku závodní licence, či proniknutí do závodního prostředí. Oslovujeme i běžné řidiče, kteří si chtějí zdokonalit své řidičské schopnosti anebo se naučit lépe ovládat svůj vůz ve vyšším tempu. Pro kurz není třeba ani mít sportovní auto, takže je možné jej absolvovat s běžným vozem,“ potvrdil Tomáš Enge.

Už za měsíc, respektive 13. září, bude zájemce z řad amatérských řidičů koučovat na mosteckém autodromu další skvělý závodník Tomáš Pekař. Svěří se tak do péče vedoucího jezdce šampionátu Clio Cup Central Europe, který bude i doprovodným závodem evropského mistrovství okruhových tahačů Czech Truck Prix v Mostě o prvním zářijovém víkendu.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com