Pololetní prázdniny na autodromu zpestřil cyklista Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

Pololetní prázdniny na autodromu zpestřil cyklista Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

Pololetní prázdniny na autodromu zpestřil cyklista

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 4.2.17 | Aktuality

Most 2017

Běžkaři, pěší a dokonce také jeden cyklista na horském kole si přijeli v pátek o pololetních prázdninách vyzkoušet zasněženou závodní dráhu mosteckého autodromu.

Další šanci k netradičnímu využití okruhu budou mít zejména zamilované dvojice na svátek sv. Valentýna v úterý 14. února.

Horské kolo mělo na sněhem a ledem pokryté dráze premiéru, vychutnal si ji devětatřicetiletý Stanislav Pecho z Mostu. „Mám speciálně upravené kolo, jezdím celý rok. Potřeboval jsem si vyčistit hlavu od práce, a tak jsem přivítal možnost projet se po oválu. Jinde se totiž v současných podmínkách jezdit nedá. Bylo to fajn. Stihl jsem však jen tři kola, musel jsem se vrátit k povinnostem,“ uvedl sympatický sportovec.

Autodrom přilákal také dva spolužáky z páté třídy jedné z mosteckých základních škol. Dorazili s běžkami a rodičovským doprovodem. „Kluci jsou kamarádi, a tak se dohodli, že si zaběhají. Škoda jen, že nebyly lepší podmínky. Sníh byl umrzlý, bruslit se nedalo. Jedno kolečko tak bohatě stačilo, i tak jsme strávili na dráze více než hodinu,“ shrnul dojmy z lyžování otec jednoho z chlapců Radek Šulo.

Na běžkách si okruh zaběhl už 24. ledna. „Tehdy bylo méně sněhu, ale byl kvalitnější, svezení bylo příjemnější. Líbí se mi, že provozovatel autodromu nabízí i alternativní možnosti vyžití. Areál už jsme navštívili několikrát, děti si velmi oblíbily dopravní hřiště, doplnil Šulo.

Po celou zimu také pokračují oblíbené volné jízdy pro amatérské jezdce vlastním vozem po závodním okruhu The Most Winter Challenge. Zatím nejvíce motoristických nadšenců do Mostu dorazilo v sobotu 28. ledna. Ustanovili zároveň rekord, který představuje celkem 124 jízd po okruhu v jeden den. Další volné jízdy se uskuteční v sobotu 11. a 25. února. Jezdí se za každého počasí, vždy od 10:00 do 16:00 hodin. Více informací zde.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com