Pořadatel závodů v Misanu PKN Motrsport tentokrát zvolil pro předstartovní ceremoniál tanečníky Samby a po závodě se ukázalo, že Brazilci měli dobrý důvod k oslavám. BOSS, GP, series, motorsport, F1, formule | Constructors F1

etina English Rusky

Pořadatel závodů v Misanu PKN Motrsport tentokrát zvolil pro předstartovní ceremoniál tanečníky Samby a po závodě se ukázalo, že Brazilci měli dobrý důvod k oslavám. BOSS, GP, series, motorsport, F1, formule | Constructors F1 Constructors F1

Pořadatel závodů v Misanu PKN Motrsport tentokrát zvolil pro předstartovní ceremoniál tanečníky Samby a po závodě se ukázalo, že Brazilci měli dobrý důvod k oslavám.

Vláďa Rožánek/foto Angelo Poletto | 31.7.23 | Aktuálně BOSS

BOSS GP 2023

BOSS GP Brazilci vládli Misanu.

Absence vozů F1, pro které není bohužel okruh v Misanu schválen, znamenala změnu preferencí na hlavního favorita, kterým se pro závod v Misanu stal bývalí jezdec F1 Antonio Pizzonia. Jeho dvojité vítězství znamenalo první double pro vůz Dallara World Series V8. Jeho soupeřem s podobnou konstrukcí byl Ir O´Connell, ovšem ten víkend v Misanu bojoval spíše s elektronikou svého vozu. Do kokpitu se v Boss GP přihlásil i další Brazilec Adriano Buzaid a objevil se další nováček Rakušan Rupprechter s vozem Dallara GP2, který vyměnil za prototyp ze Sports Car Challenge.

Kvalifikaci ovládli Brazilci Pizzonia a Buzaid, před Lotyšem Schlegelmilchem, Fabian Vettel skončil šestý a pole čítalo i bez F1 celkem 18 vozů.

BOSS 

Pizzonia s vozem Dallara World Series V8 zvítězil v první jízdě a O´Connell ze stejné kategorie Open skončil až šestnáctý, ale ve skupině mu to stačilo na druhé místo. Nejnabitější skupinu Formula ovládl v prvním případě Lotyš Harald Schlegelmilch, před Adriano Buzaidem a bronzovou příčku obsadil v Misanu Simone Colombo. V kategorii Super Lights dojel první Henry Clausnitzer s Tattus Renault 3,5ltr, před Italem Walterem Colacinem na Lole F3000. Giulio Tine s další F3000 cíl bohužel neviděl a nestartoval ani ve druhé jízdě.

BOSSGP

Druhý závod celkově opět opanoval rychlý Brazilec Antonio Pizzonia a porazil Buzaida a Schlegelmilcha.

Třetí místo v kategorii Formula obsadil Colombo, před Giottem a Malavasim. Hned šestice Italů měla nad zbytkem pole národnostní převahu. Nováček Rupprechter s Dallarou GP2 dojel v první jízdě ve své kategorii Formula jedenáctý a druhou nedokončil. Henry Clausnitzer dokázal opět porazit Lolu F3000 domácího Waltera Colacina a dojel si v Super Lights pro další zlatý věnec.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com