Poslední závod sezóny Carboniacupu uvidí opět Autodrom Most Carbonia , cup, autodrom,Most, 2022 | Constructors F1

etina English Rusky

Poslední závod sezóny Carboniacupu uvidí opět Autodrom Most Carbonia , cup, autodrom,Most, 2022 | Constructors F1 Constructors F1

Poslední závod sezóny Carboniacupu uvidí opět Autodrom Most

Vláďa Rožánek, Carboniacup team 2022 | 13.10.22 | Aktuálně

Carbonia Cup 2022 - Finále - Autodrom Most

F-Drive Racing Day, neboli Grandfinále letošního ročníku Carboniacupu uvidí diváci zdarma opět na domácím Autodromu v Mostě.

1 

Skutečně ve velkém stylu zakončí 12. závodní sezónu Carboniacup na Autodromu v Mostě, do kterého své finanční prostředky vložila firma F-Drive a proto závod nese její jméno. Vstup pro diváky bude i tentokrát zdarma a čeká na ně pole celkem 122 přihlášených závodníků! To už je na 4 skupiny A B C a D docela slušně zaplněný startovní rošt. A kdo si přijede na konci roku pro poslední body již dvanácté sezóny?

2 

Ve skupině A se pojedou dvě závodní jízdy, protože se přihlásilo velké množství závodníků, tak promotér rozdělil závodní pole na 2 skupiny, a to A a A+, podle objemu motorů.Celkem 12 vozů, tedy rekordní množství se představí v A1, pro kolegy z Německa ještě rozdělené na A1.3

Mezi nimi pojede Miroslav Pešek s Fordem Fiesta, Jiří Mika s Citroenem Saxo, Petr Zelenka se Suzuki Swift, Hans Von Ah ze Švýcarska s VW Golf I, nebo další nováček v Carboniacupu Josef Turban na Audi A50. Mezi vozy 1.3 s Žigulíky přiveze dva vozy Stamm Motorsport a tři další zase RAS Motorsport. Ve dvoulitrech A2 pojedou Jiří Zeman s Mazdou RX8, Jiří Zeman s Hondou CRX, Zbyněk Čurda s BMW, Němec Markus Voigt s Golfem II nebo také sponzorský tým F-Drive s Gustou Niedelským, tentokrát však s novinkou Hondou CRX a s vozem BMW 320 pojede nováček Jan Rypl. V upravených dvoulitrech A7 ve společném závodu pojedou ještě Matěj Chabr s Golfem 3-B, Josef Dauerer s VW Scirocco, či nestor Jiří Bažata se Škodou Fabia.

A3 pro třílitry přivítá na roštu Miroslava Látra s BMW 130, Miroslava Peška mladšího s BMW 330i, Tomáš Zabloudil na BMW 130i, či zástup německých jezdců v čele Walterem Forsterem na BMW M3, Tommy Krausem na Audi A4, nebo dvou vozů BMW týmu Graue Maus s jezdci Teuberem a Kralikem. Třiapůl litry A4 představí v Mostě Nissan 350Z s Jiřím Hoškem, BMW M3 GTR Martina Tótha, BMW M3 E36 Christopha Draucha, nebo Audi TT Niclase Witteborna. A5 nad 3500ccm méně upravených aut má na roštu Rakušana Wolfganga Lubera s Ferrari 360 Challenge proti dvěma BMW Gerda Forstera a Philippa Pippiga z Německa. Petr Krejsa pojede s Lotusem Elise ve skupině A8.

Skupina A9 a ty nejsilnější vozy na 3500ccm bude pilotovat Pavel Sovička s Corvette Z06 GT, ToMi s KTM GTX s dalším GTX Němec Christian Arnold, Boleslav a Dennis Waszkové přivezou Lamborghini Evo nebo Ferrari, nováček Andraczek přiveze Lotus Exige Cup R a Porsche GT3 Cup představí GT Sport Technology s pilotem Petrem Hromádkou, chybět nebude ani další Porsche GT4 Němce Matthiase Starka.

 3

Skupina B určená sériovým cestovním vozům nabídne v B1 souboj Davida Drugdy se Suzuki Swift Sport s Jiřím Zemanem starším a Hondě CRX. V B2 do 2000ccm přivezou své krasavce Toyota GT86 hned tři piloti, a to Libor Šajner, Josef Wágner a Ondřej Frič, ten tedy nově. Proti nim se postaví třeba Fiesta Tomáše Zahrádky, nebo Honda Civic Michala Zimmera. Ve skupině B3 do třílitrů pojedou Milan Zubatý s Fordem Fiesta a Lukáš Liebzeit s Alfou Romeo, nebo BMW Ondřeje Zahradníčka. B4 do tří a půl litru pozve do Mostu Petr Koutský s Mazdou MX5, Radek Zimmer s Lotusem Exige, nebo okruhový navrátilec Silvestr Ulmann s Nissanem 350Z. V B5 nad 3500ccm přiveze svoje nádobíčko do Mostu Pavel Sovička s Lotusem Exige Cup, Jiří Urban s Alfou Romeo Giulia, či Zdeněk Šimoník s BMW. Jiří Skula pojede s Corvette ZR01 ze stáje Shadows Team. Jediný Abarth B6 představí Rado Obrtal.

Ve skupině C patřícím do prototypové vášně si zamíří a změří svoje koníky pod kapotou v C1 jedoucí Klaus Danniger a Sven Kahnt s Pacemakery a Performery přivezou Rakušané Hofer a Ameseder a také Němec Hentschel. Jedná se o velmi rychlé stroje, podobné superkart. Mezi velkými prototypy C2 se představí zajímavý vůz PRC Audi Turbo Němce Petera Kormanna, Radical SR3 RS pojede Rakušan Jürgen Kapeller a s novým prototypem Funyo SP05 EVO přijede Jiří Švec, čtveřici jezdců uzavírá Rakušan Kehrer s Caterham Hayabusa. Mezi lehčími motory C3 v Caterhamech se v Mostě předvedou Marek Bláha a Marek Svačinka a také Simone Aglietti. V silnější motoraci Caterhamů C4 si o body přijedou zazávodit Martin a Jakub Křečkové, s Jakubem Kirchnerem. Ve skupině C5 pro vozy X-Bow uvidíme Jana Marečka z RTR, Miroslava Šimona, Petra Koukolu a Milana Pivota.

4

Skupina D patří formulím. V D1 pro formule s motocyklovým motorem do 1300ccm si to rozdají Martin Walther z Německa a jeho stájový kolega Markus Dietze s F-BMW. Automobilovým motorům do 1300 patří skupina D2 a přijedou celý tým Heidicke Motorsport s jezdci Heidickem, Schulzem a Ahnertem, formule Zagk 13/8 Klause Zygara nebo Tomis 99-02 Ondry Fuka. V šestnáctistovkách D3 se ukáže Němec Bernd Weber s Estonií 25, Holger Nils Wilms s Melkusem 90, či Theo Wieder ze stáje JMT na voze Renault Campus. D4 ve dvoulitrech má docela našlapanou startovní listinu, asi největší, co Carboniacup pamatuje. Mezi přihlášenými nechybí Honza Rieger s Glorií C8F, Luboš Škarda s Renaultem, Libor Neckář s Toro Rosso Master, a s dalšími evolucemi formulí Renault také Jan Wagenknecht, Radek Kroupa, Melánie Klausová, Bulhar Iliev, Belgičan Daniels, či Němec Tafferner. V D5 nad 2000ccm pro vozy F4 a větší motory pojede v Mostě Němec Thalmann, jeho němečtí kolegové Bürger a Gläser, ale také dva Češi, a to domácímu publiku dobře známý Václav Šafář a nováček Jakub Karas ze Skylarks Karting teamu.

Při F-Drive Racing Day Grandfinále se na mosteckém autodromu nudit nebudete, rozhodně 122 přihlášených vozů značí značný zájem jezdců a týmů, a tak se budeme na posledním letošním klání těšit na pěkné souboje na trati.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com