Předčasný konec Rallye Šumava Agrotec,Škoda, Rally Team , Šumava, Jan Kopecký | Constructors F1

etina English Rusky

Předčasný konec Rallye Šumava Agrotec,Škoda, Rally Team , Šumava, Jan Kopecký | Constructors F1 Constructors F1

Předčasný konec Rallye Šumava

Agrotec Škoda Rally Team /Press | 21.4.24 | Aktuálně

Agrotec Škoda Rally Team 2024

Agrotec Škoda Rally Team odjížděl na Rallye Šumavu pln odhodlání poprat se o první letošní mistrovské body. Na startu se sešla výborná konkurence a čekala se napínavá soutěž pro posádky i fanoušky.

Předem se ale tušilo, že soutěži tentokrát nebude přát počasí. „Už po seznamovacích jízdách bylo jasné, že to bude jedna z nejtěžších Šumav v historii,“ popisuje stav tratě Jan Kopecký. Přesto byla večer na náměstí v Klatovech spousta fanoušků, kteří přišli i v dešti podpořit posádky na slavnostní start. Za to jim patří velké uznání a poděkování.

V sobotu vše dál komplikovalo počasí. Vytrvalý déšť a ve vyšších polohách i sněžení připravilo pro soutěžící velmi těžké podmínky. „Některé úseky s černým lesklým asfaltem měly za mokra téměř nulovou přilnavost. I proto jsme od začátku vsadili na jistotu a obuli netradičně zimní pneumatiky, především kvůli podmínkám na druhé rychlostní zkoušce.“

1

Posádky ale stihly odjet pouze tři rychlostní zkoušky. Když se potvrdily tragické následky nehody jedné z posádek během první sekce, soutěž byla předčasně ukončena.

„Jsou okamžiky, kdy jde rivalita a výsledky stranou. Jménem celého týmu bych chtěl vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým,“ dodává Jan Kopecký.

Jan Kopecký s Janem Hlouškem čeká další start na Rallye Český Krumlov v termínu 17. – 18. května.

Starty v letošní sezóně se mohou uskutečnit díky těmto partnerům – AGROTEC Group, MOL, Škoda Auto, Agrofert, Preol, Ethanol Energy, GreenChem, Penam, Evromat, Franco Real Estate, Olma, Michelin, Mol Racing Fuel, Arexons, Renovak, Uniprint a Agropodnik Domažlice.

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com