Premiérová beseda s Jiřím Paterou se vydařila, zaujaly zejména novinky v zákoně Most, autodrom, F1, formule 1, Patera, | Constructors F1

etina English Rusky

Premiérová beseda s Jiřím Paterou se vydařila, zaujaly zejména novinky v zákoně Most, autodrom, F1, formule 1, Patera, | Constructors F1 Constructors F1

Premiérová beseda s Jiřím Paterou se vydařila, zaujaly zejména novinky v zákoně

mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 9.11.16 | Aktuality

Most 2016

Zejména novinky z doplňující vyhlášky zákona o provozu na pozemních komunikacích zaujaly účastníky premiérové pondělní besedy o bezpečnosti v silničním provozu, kterou pro zájemce zdarma uspořádal Automotoklub Most.

 

Vede je legenda mezi instruktory kurzů bezpečné jízdy a bývalý závodní jezdec Jiří Patera. Další setkání motoristických fanoušků v učebně administrativní budovy polygonu společnosti AUTODROM MOST se uskuteční v pondělí 14. listopadu od 16:00 hodin.

„Beseda byla velmi zajímavá, zásady bezpečné jízdy umí pan Patera podat velmi poutavě a vtipně. Překvapily mě některé novinky z doplňující vyhlášky zákona o pozemních komunikacích. Například jsem nevěděl, že motocyklisté smějí v hustém provozu předjíždět i zprava. Musel jsem si také přiznat, že dosud neznám některé nové značky, ani jsem se s nimi při řízení auta zatím nesetkal,“ zhodnotil své dojmy šestašedesátiletý Petr Opl. Zkušený motorista začínal už jako vojenský řidič.

Besedy každému doporučuje. „Zatím to byla má manželka. Ale určitě budu šířit pozitivní pocity z besedy mezi kamarády a známými. Skutečně za to stojí jít si skvělého instruktora poslechnout,“ doplnil Opl.

Za přínosnou označil besedu i devětapadesátiletý řidič z povolání Milan Zajíček. „Určitě jsem přivítal seznámení se s novými předpisy a inovacemi, které nám připravilo ministerstvo dopravy. Jako dlouholetého profesionála mě už těžko na silnicích něco překvapí, s Jirkou Paterou se dobře známe. V mnoha věcech s ním souhlasím a divím se, že jsou mezi řidiči stále jedinci, kteří si nedají říct. Všem bez diskuse besedy doporučuji,“ uvedl.

Jiří Patera seznámil účastníky besedy také s elektronickými systémy současných automobilů a poradil samozřejmě také s výběrem vhodných zimních pneumatik. Na výklad novinek v zákonu o pozemních komunikacích si pozval posilu, zkušebního komisaře mosteckého magistrátu Josefa Hlavsu. Výklad instruktor navíc zpestřil mnoha obrazovými materiály i krátkými filmy. „Jsem rád, že lidé přišli, že se o bezpečnost silničního provozu zajímají. Z diskuse v závěru besedy vyplynulo, že si odnášejí zajímavé informace a také řadu novinek. To mě těší, právě to je smyslem těchto setkání,“ doplnil Patera.

Na besedu zájemce společnost AUTODROM MOST zdarma dopraví svým mikrobusem z parkoviště za Priorem v centru města a poté zase odveze zpět. Odjezd z parkoviště je v 15:30 hodin, mikrobus o deset minut později nabere případné posluchače také na zastávce MHD u garáží při vjezdu na polygon. Přijet každý může pochopitelně i svým vozem až na polygon, parkování je také bezplatné. Informace o besedách zde.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com