Premiérovým vítězem mosteckého půlmaratonu je domácí Jan Žaloudek Most,pulmaraton, autodrom | Constructors F1

etina English Rusky

Premiérovým vítězem mosteckého půlmaratonu je domácí Jan Žaloudek Most,pulmaraton, autodrom | Constructors F1 Constructors F1

Premiérovým vítězem mosteckého půlmaratonu je domácí Jan Žaloudek

mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 4.11.17 | Aktuality

Most 2017

Šestatřicetiletý Jan Žaloudek z Mostu se stal absolutním vítězem běžeckého závodu The Most HALFMARATHON #1, který v sobotu 4. listopadu v premiéře uspořádal mostecký autodrom.

Domácí vytrvalec tak zároveň časem 1:17,08 hodiny ustanovil rekord mítinku. Podzimní klání přilákalo 151 sportovních nadšenců, které pořadatel rozdělil podle věku a pohlaví do pěti kategorií. „Žádná krize mě nepostihla, počasí bylo dobré. Běželo se mi fajn, držel jsem si tempo. Je skvělé, že autodrom pořádá také nemotoristické sportovní akce pro širokou veřejnost, letos jsem nechyběl ani na červnovém Olympijském běhu tady na oválu,“ svěřil se šampion v cíli.

Titul nejrychlejší ženy prvního ročníku půlmaratonu na autodromu patří Ivaně Vávrů z Chomutova, která trať dlouhou 21,0975 kilometru zdolala v čase 1:33,42 hodiny. Ta si naopak na krizi postěžovala. „Měla jsem ji snad po celý závod. Přesto to vypadalo až téměř do cíle na osobní rekord. Nakonec jsem o něj přišla, ale to vůbec není důležité,“ okomentovala svůj výkon. Lepší čas totiž úmyslně a ráda obětovala svému malému synovi Augustýnovi, který absolvoval v maminčině náruči posledních sto metrů závodu.

Do cíle v čase 2:36,06 hodiny dorazil i nejstarší účastník půlmaratonu, šestasedmdesátiletý Karel Červenka z Hory Svaté Kateřiny.

S vytrvalostními běhy má bohaté zkušenosti. „Pocity z trati mám výborné. Jen mě zlobí levá noha, a tak jsem se musel uchýlit i k indiánskému běhu. Jsem celý život amatérským sportovcem. Nejdříve jsem s oddílem Lokomotiva Most absolvoval dálkové pochody, ale přestalo mě to bavit, bylo to na mě moc pomalé. Začal jsem proto běhat, v zimě na běžkách. Absolvoval jsem i Vasův běh na lyžích, tedy trasu dlouhou 90 kilometrů,“ upřesnil sympatický a fyzicky i duševně stále mladý senior.

Vůbec nejlepším časem se ale může pochlubit handicapovaný sportovec Tomáš Franta z Mostu, který na svém handbiku předstihl i zaváděcí elektrovůz Volkswagen Golf a cílovou pásku přeťal v čase 1:09,43 hodiny. Celkové výsledky závodu The Most HALFMARATHON #1 zájemci najdou zde.

Půlmaraton odstartoval trojnásobný vítěz evropského poháru cestovních vozů (ETCC) Petr Fulín. Závodníci vyběhli ze startovního roštu velkého okruhu, kde byl i cíl. Absolvovali tři kola, trať vedla po závodní dráze i výcvikových plochách polygonu. „Na autodromu nás velice mile překvapilo perfektní zázemí s vyhřívanou místností, odkládacími zamykatelnými skříňkami a možností se po závodě vysprchovat. Skvěle jste i vybrali termín, těším se na příští ročník. Určitě přijedu,“ pochválila pořadatele jedna ze závodnic.

O dobrou náladu před startem, na trati i v cíli závodu se postaral Martin Gazda alias Mahony, známý český vodič. Pozitivní energii a humor umocnil tentokrát i fialovou kombinézou a žlutým balónkem naplněným héliem s avizovaným časem doběhu. „Angažovali jsme tři vodiče, jejichž úkolem bylo doběhnout ve třech různých časech podle výkonnosti závodníků. Kdo se tedy držel tempa zvoleného vodiče, měl zaručeno, že v čase napsaném na jeho balonku dorazí do cíle,“ vysvětlila eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Každý z účastníků závodu získal originální, ručně vyrobenou hliněnou medaili.

Pro první tři nejrychlejší běžce v každé kategorii také keramické poháry, které vyrobili klienti chráněné dílny Arkadie.

K partnerství běžeckého vytrvalostního závodu se přihlásily společnosti Severní energetická, Herkul, KZ systém, Gutra, TBG Severozápadní Čechy, KŠV Group Car, Jablečný servis, DAFIT a oddělení ministerstva dopravy BESIP. „Jde o neziskový projekt. Jsme proto rádi, že firmy na naši nabídku partnerství zareagovaly a podpořily potřebnou a zdraví prospěšnou aktivitu,“ doplnila Raková.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com