První vítězství Maxe Karhana v F4 CEZ na Slovakia Ringu. Max Karhan, ,FIA CEZ, F4 | Constructors F1

etina English Rusky

První vítězství Maxe Karhana v F4 CEZ na Slovakia Ringu. Max Karhan, ,FIA CEZ, F4 | Constructors F1 Constructors F1

První vítězství Maxe Karhana v F4 CEZ na Slovakia Ringu.

Vláďa Rožánek | 18.6.24 | Aktuálně

FIA F4 CEZ 2024

Slovakia Ring hostil další klání Eset Series a F4 CEZ opět na Slovakia Ringu nechybělo. Závody vyrovnaných vozů F4 Tatuus T421 Abarth 1,4 turbo lákají převážně mladé jezdce z okolních evropských států.

Na startu blízko Orechovej Potoně nechyběl ani tým Jenzer Motorsport se svými spolehlivými monoposty a také Max Karhan, který se na závod moc těšil.

1

Oscar Wurz přijel na Slovensko jako lídr, ovšem v jedné jízdě našel přemožitele. V kvalifikaci na rychlém slovenském okruhu se Maxovi dařilo, skočil hned za Mikešem a před dalším Čechem Teodorem Borensteinem, který stejně jako Max startoval v modrých barvách týmu Jenzer Motorsport. U Karhanů zavládla s výsledkem kvalifikace spokojenost a Max se těšil na souboje tří závodů, které se tentokrát na Slovakia Ringu jely. Souboje kolo na kolo se divákům líbily, ale pro Correllu a Mikeše to znamenalo nejen zdržení, ale také nedojetí pro Mikeše. Max Karhan si v první jízdě dojel čtvrtý o 0,1s. I takový dokáže být vyrovnaný motorsport, ale to posouvá některé jezdce směrem vzhůru.

2

I druhý závod byl ve znamení tvrdých soubojů kolo na kolo a jezdci ve skupině s Maxem Karhanem si nedali nic zadarmo. Na Maxe čekalo další umístění v TOP5 a opět čtvrté místo, což bylo dobrým znamením a jezdec si závody na Slovakia Ringu užíval. Poslední závod víkendu plný zajímavých soubojů byl ve znamení očekávání, zda Max prolomí bramborové medaile. Max po startu z druhého místa vedl. Wurz sice pak převzal otěže, ale neradoval se dlouho. Čisté, ale velmi těsné souboje byly pastvou pro oči přihlížejících diváků z tribun autodromu. Max se lepšího soupeře v bodovém hodnocení ovšem nezalekl a začal útočit. Max se nakonec dokázal před Wurze dostat a usídlil se na čele závodu a získat tak premiérové vítězství v F4 CEZ.

Max Karhan

3

A co průběhu závodu říkal Max? No samozřejmě první vítězství si moc užil a děkuje moc všem v týmu Jenzer Motorsport i všem sponzorům, že toho mohl za jejich výrazného přispění dosáhnout.

Ať se kola točí

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com