Reportáž z muzea v opatství Stavelot Milena Fabiánová, aktuálně, muzeu, Stavelot, technika | Constructors F1

etina English Rusky

Reportáž z muzea v opatství Stavelot Milena Fabiánová, aktuálně, muzeu, Stavelot, technika | Constructors F1 Constructors F1

Reportáž z muzea v opatství Stavelot

Milena Fabiánová | 3.5.24 | Milena Fabiánová

Milena Fabiánová 2024

Muzeum F1 v opatství v městečku Stavelot

1 

Během dovolené v Beneluxu byl jedním z mých důležitých cílů klášter v městečku Stavelot. Zajímám se o církevní památky, podle fotografií jsem usuzovala na opravdu majestátní stavbu, moc jsem se těšila. Když jsem načetla, že je v něm několik muzejních expozic a jednou z nich je muzeum  F1, nemohla jsem si to nechat ujít.

Městečko Stavelot má neuvěřitelně příjemnou, až pohádkovou atmosféru. Historické centrum vypadá jako bychom se ocitli v kulisách pro Louskáčka.

2

Areál kláštera je snad ještě rozsáhlejší, než jsem si dovedla představit. Muzeum zde bylo otevřeno v roce 1984. Navštívila jsem jen expozici věnovanou formulím, jezdcům, okruhům, zkrátka úplně všemu, co si fanoušek F1 dokáže představit. Jde o jedno z největších muzeí tohoto zaměření. Krom aut s podrobným popisem tu najdeme kombinézy jezdců, krátké filmy ze závodů, poháry, trenažery… Vyprávět o návštěvě tohoto muzea je málo. Je třeba ho navštívit.

www.abbayedestavelot.be

 

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com