Rovnost, respekt a rozmanitost. Sestry Kolocovy startují spolupráci Buggyry s Motors Formula Teamem závody GT4 v Nogaru Buggyra, Racing, Formule, Rally. Academy, ZM, 2022 | Constructors F1

etina English Rusky

Rovnost, respekt a rozmanitost. Sestry Kolocovy startují spolupráci Buggyry s Motors Formula Teamem závody GT4 v Nogaru Buggyra, Racing, Formule, Rally. Academy, ZM, 2022 | Constructors F1 Constructors F1

Rovnost, respekt a rozmanitost. Sestry Kolocovy startují spolupráci Buggyry s Motors Formula Teamem závody GT4 v Nogaru

Buggyra Press | 15.4.22 | Aktuality

Buggyra ZM Academy 2022

Perná sezona dvojčat Aliyyah a Yasmeen Kolocových pokračuje tento víkend závody sportovních vozů v Nogaru. Po startu v prototypu Can-Am a jen pár dní po testech speciálu NASCAR je čeká debut ve francouzském seriálu FFSA GT4. A to na trati, kterou obě sestry moc dobře znají. Právě zde má totiž Buggyra ZM Academy svoji francouzskou základnu a dívky na jihozápadě Francie často testují.

1

S vozem Mercedes-AMG GT4 mají Aliyyah a Yasmeen zkušenosti už z loňské úspěšné premiéry v ESET Cupu. V lednu kvůli pozitivnímu testu na covid-19 přišly o start ve vytrvalostním závodě v Abu Dhabi. Teď je bude čekat nabitá francouzská konkurence ve dvou hodinových sprintech, v nichž za volantem se vždy vystřídají obě závodnice. První jízda se pojede na Velikonoční neděli, ta druhá netradičně o den později, tedy na Velikonoční pondělí. Start 17letých sester bude symbolickým začátkem čerstvě avizovaného společného projektu Buggyra ZM Academy a Motors Formula Teamu (MFT) s cílem zvýšit diverzitu v motoristickém sportu a napomoci nastartovat kariéru mladých talentovaných pilotů.

Kooperace probíhá pod třemi zásadními hesly: rovnost, respekt a rozmanitost. „Touto spoluprací s MFT otvírá Buggyra ZM novou kapitolu ve světě motorsportu. Hesla #EQUALITY #RESPECT #DIVERSITY - tedy rovnost, respekt a rozmanitost - jsou hodnoty, které současnému motorsportu stále chybějí. Podporou mladých talentovaných jezdců, kteří se připojí k naší akademii v Evropě a na Blízkém Východě, chceme podnítit změnu“ uvedl Martin Koloc, šéf týmu Buggyra ZM Racing. „Za diverzitu v motoristickém sportu bojujeme od našeho debutu v roce 2014. Naše snaha byla loni oceněna komisí sira Lewise Hamiltona,“ dodal šéf MFT Ludovic Pezé.

Vrcholem kooperace Buggyry a MFT bude start Aliyyah a Yasmeen Kolocových v Rallye Dakar 2023. Na okruzích se o rok později chystá účast v legendárním vytrvalostním závodě 24 hodin v Le Mans. Buggyra-MFT zde chce nasadit výjimečnou posádku.

V rámci přípravy na start v Le Mans nasadí letos Buggyra ZM a MF do vybraných podniků GT posádku Aliyyah a Yasmeen Koloc a Jann Mardenborough. 30letý Brit jezdec přišel na závodní okruhy před 11 lety jako vítěz Nissan PlayStation GT Academy a dokázal tak úspěšně spojit kariéru virtuálního pilot a skutečného závodníka.

Závody FFSA GT4 v Nogaru:
15.a 16. dubna: tréninky
17. dubna: kvalifikace a první závod (14:30)
18. dubna: druhý závod (14:05)

Obě jízdy bude možné sledovat živě na oficiálním YouTube kanálu GT World.

 

2

Okruh Paula Paul Armagnaca v Nogaru:
Délka: 3,636 km.
Počet zatáček: 14.
Trať má druhou nejvyšší licenci FIA, v minulosti hostila závody ME tahačů na okruzích, ME cestovních vozů, seriálu FIA GT, Poháru sportovních vozů FIA, Blancpain Sprint Series , F3000 a dvakrát i Velkou cenu Francie silničních motocyklů (1978 a 1982)

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com