Scuderia Praha zažila víkend snů. Scuderia, Praha, závodní tým, Praha, 2019 Mugelo | Constructors F1

etina English Rusky

Scuderia Praha zažila víkend snů. Scuderia, Praha, závodní tým, Praha, 2019 Mugelo | Constructors F1 Constructors F1

Scuderia Praha zažila víkend snů.

Aleš Holan/ foto Martin Straka | 3.4.19 | Aktuálně

Scuderia Praha, závodní tým 2019

První start nového Ferrari 488 GT3 českého týmu Bohemia Energy racing with Scuderia Praha proměněn ve vítězství.


Tým Bohemia Energy racing with Scuderia Praha přivezl do Mugella zbrusu nový vůz Ferrari 488 GT3, který před tímto závodem absolvoval pouze krátký shake-down na okruhu v Adrii. Společně s českým Ferrari se na start 12-hodinového závodu postavilo dalších 54 vozů, z toho 34 v kategorii GT, mezi nimiž bylo dalších pět Ferrari 488 GT3 nasazených německými týmy.

Po bezproblémových volných trénincích do kvalifikace vyrazil v červeném Ferrari na trať jako již tradičně Matteo Malucelli, který, i se sníženým plnícím tlakem předepsaným v pátek ráno pořadatelem, dokázal zajet třetí nejrychlejší čas a umožnil tak zaujmout českému týmu místo v druhé řadě na startovním roštu.

1

Závod v Mugellu byl rozdělen do dvou částí.

V sobotu byla s hodinovým zpožděním způsobeným nutnými opravami trati odstartována v 16.00 první tříhodinová část. Matteo Malucellimu se podařilo v první zatáčce předjet oba Mercedesy, které startovaly před ním, a dostal se tak do vedení. První místo pak udrželi ve svých stintech i Jiří Písařík a Josef Král, který díky zpoždění časového harmonogramu dojížděl již za soumraku.

Startovní rošt sobotní, druhé části závodu odpovídal pořadí, ve kterém vozy dojely v pátek večer.
Kromě českého 488 GT3 na prvním místě, mělo Ferrari své vozy ještě na šestém a desátém místě.
Tým Bohemia Energy racing with Scuderia Praha začal ihned po startu ujíždět ostatním soupeřům a první pozici si udržel, kromě několika kol v páté hodině závodu, až pod šachovnicový prapor.

Tento skvělý výsledek potvrdil nejen kvality nového vozu, ale i vyrovnanost a spolehlivost jezdců Jiřího Písaříka, Josefa Krále a Mattea Malucelliho, podporovaných celým týmem v boxech. 

Scuderia Praha se stala prvním týmem, který dokázal obhájit v Mugelllu vítězství v závodě GT vozů.
Mezi gratulanty, kteří zavítali po závodě do boxu českého týmu, se mj. objevil i Cristiano Michelotto, majitel firmy, která pro Ferrari staví závodní 488 GT3.

 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com