Sledovat závody na autodromu bude ještě napínavější, diváci si mohou vsadit Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

Sledovat závody na autodromu bude ještě napínavější, diváci si mohou vsadit Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

Sledovat závody na autodromu bude ještě napínavější, diváci si mohou vsadit

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 24.8.16 | Aktuality

MOST 2016

Společnost AUTODROM MOST připravila pro diváky automobilových a motocyklových závodů zajímavou novinku. Už v polovině června si návštěvníci závodů zóny střední Evropy The Most FIA CARS CENTRAL Europe Challenge a obnoveného okruhového šampionátu Škoda Octavia Cup mohli vsadit na vítěze i další umístění jezdců. „Umožnila to smlouva se společností Sazka. Sázení na červnové závody zóny prokázalo, že systém funguje. A tak pokračujeme. Nyní mohou zájemci tipovat o víkendu 3. a 4. září opět výsledky mezi diváky i jezdci velmi oblíbeného seriálu Škoda Octavia Cup, který je součástí prestižního evropského šampionátu okruhových tahačů Czech Truck Prix,“ potvrdila obchodní a marketingová manažerka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Sázet je možné vždy v den závodů přes dva terminály v areálu autodromu. Lidé mohou tipovat například vítěze závodu, umístění do třetího místa či lepšího z dvojice, a to vždy jen do začátku konkrétního závodu. „Sázející se zároveň může na terminálu zaregistrovat k internetovému sázení Sazkabet.cz, a sázet tak poté přímo ze svého mobilního telefonu,“ upřesnil tiskový mluvčí Sazky Václav Friedmann.  Minimálním vkladem v Sazkabetu je deset korun, maximální výše vkladu pak závisí na posouzení bookmakera, který sázku přijímá. Horní hranice výhry se odvíjí od Herního plánu číselných loterií a sázkových her SAZKA.

Sazka má s podobným projektem už zkušenost. Třetím rokem totiž spolupracuje na téměř shodném principu s bojovými sporty. „V rámci naší inovativní strategie se neustále snažíme hledat nové cesty komunikace se zákazníkem. Spolupráce s mosteckým autodromem nám do konceptu rozšiřování portfolia našich služeb skvěle zapadá a věřím, že bude prospěšná pro obě strany,“ doplnil Friedmann.

Společnost Sazka vznikla po roce 1948, stát tak zareagoval na vznik černého trhu sázek. V roce 1956 společnost založila stejnojmennou hru. Tipuje se v ní na výsledky sportovních utkání. O rok později Sazka začíná fungovat jako účelové zařízení Československého svazu tělesné výchovy a sportu (ČSTV). V dubnu téhož roku se poprvé losuje číselná loterie Sportka. V roce 1992 se Sazka mění ze státního podniku na akciovou společnost, ve které se o vlastnictví dělí sportovní a tělovýchovná občanská sdružení. Před pěti lety Sazka změnila majitele. Novými vlastníky se staly investiční skupiny PPF a KKCG. Od roku 2012 je jediným vlastníkem Sazky nadnárodní finanční a investiční společnost KKCG.

Akciová společnost AUTODROM MOST provozuje stejnojmenný závodní okruh. Budoval se v letech 1978 až 1983 v místě bývalého povrchového hnědouhelného dolu Vrbenský. Nápad na stavbu autodromu sice vznikl v souvislosti s automobilovými a motocyklovými závody, hned od počátku se ovšem počítalo s jeho využitím i pro jiné účely. Autodrom tak brzy ožil také testováním závodních i nově vyvíjených vozů, výcvikem řidičů speciálních vozidel sanitních, hasičských nebo policejních, závodnickými školami či kurzy bezpečné jízdy. Tuto úlohu převzal později polygon, vybudovaný v areálu závodního okruhu v roce 2005. Stále je největším a nejkomplexnějším zařízením svého druhu v České republice, které svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí na ploše 13 hektarů jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel veškerých druhů a tonáží.

 

AUTODROM MOST pořádá v současné době ve stejnojmenném areálu tuzemské i mezinárodní závody, cestovních vozů, trucků, historických vozidel, vytrvalostní závody a nově také rallysprintový závod. Do budoucna chystá vedení firmy další novinky nejen v oblasti motoristického sportu. Cílem je otevřít areál autodromu a polygonu široké veřejnosti a vytvořit z něj navštěvované centrum, jež bude součástí sportovního, společenského a kulturního života regionu po celý rok.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com