Slovenský autodrom u Orechovej Potoni hostí letos už druhý díl okruhového poháru s názvem Hankook Carboniacup, tedy v jeho již třinácté závodní sezóně. Carbonia , cup, autodrom, 2023 | Constructors F1

etina English Rusky

Slovenský autodrom u Orechovej Potoni hostí letos už druhý díl okruhového poháru s názvem Hankook Carboniacup, tedy v jeho již třinácté závodní sezóně. Carbonia , cup, autodrom, 2023 | Constructors F1 Constructors F1

Slovenský autodrom u Orechovej Potoni hostí letos už druhý díl okruhového poháru s názvem Hankook Carboniacup, tedy v jeho již třinácté závodní sezóně.

Vláďa Rožánek, Carboniacup team 2022 | 7.5.23 | Aktuálně

Hankook Carboniacup hostí Slovakia Ring - 2023

Pro závod na Slovakia Ring se přihlásilo kolem 80 vozů, které zajisté budou skvělým předpokladem pro návštěvu diváků při Hankook Racing Day na Slovakia Ringu. Den před závody slaví Slovensko svátek, a tak si mohou diváci prodloužit víkend. 5922m dlouhý okruh bude na rychlé stroje jako vždy výborně přichystán.

1

Mostecký úvodní podnik byl tak trochu studené představení, květnové teploty u Orechovej Potoni napovídají, že bude už jistě veseleji a na závodníky čeká dvojzávod, tedy dvojitá porce bodů. Jezdci, kteří pojedou Slovakia Ring, a to letos hned dva dvojzávody mají samozřejmě větší předpoklad se lépe umístit v celkové klasifikaci, nebo v poháru Hankook. I na Slovakia Ringu bude servis Hankook pro jezdce plně k dispozici. Ve startovní listině se objevila nová jména jako Gerhard Sedlacek s Porsche 964, ale také po delší přestávce se vrátil do Carboniacupu Rakušan Michael Oliver s Porsche GT3 a další navrátilec se jmenuje Otto Svoboda a uvidíme ho ve skupině B s vozem Porsche 911. Ve formuli pojede letos poprvé Bulhar Tsvetlan Iliev s formulí Renault.

2

Nejvyšší počet startujících přivítá při Hankook Racing Day skupina A závodních cestovních a GT vozů.

Do skupiny A1 se pro tento závod přihlásili také Manfred Fraissl s Fiatem Ritmo Abarth, Stefan Scheiber s VW Derby, Josef Turban na Audi 50, nebo Miroslav Pešek s Fordem Fiesta. Ve skupině A1.3 přijede se Zastavou Uwe Hahn z Německa. Ve dvoulitrech se představí v A2 Gustav Niedeský s Hondou Type R a Jiří Zeman s Hondou CRX. Velmi početné pole do 3000ccm přivítá Maďara Ivana Ivanova s BMW 330i, Tomáše Zabloudila s BMW 130i, Miroslava Peschka s BMW 330i, Dušan Vít s BMW a další řadu vozů BMW se zahraničními jezdci Stefanem Rauscherem z Rakouska s BMW E30, nebo Němci Uwe Schäfer a Olaf Haeusner, které jsme mohli vidět i v Mostě. Skupina A4 má ve startovním poli připraveno MiViho s BMW M3 a se stejným vozem pak pojedou i Ferenc Taschner z Maďarska a Martin Toth. V A5 nad 3500ccm pojedou Gerhard a Walter Forsterovi s vozy BMW a také Gerhard Sedlacek z Rakouska s Porsche 964. V A6 se představí David Kratochvíl na Škoda Octavia III RS. V A7 do 2000ccm více upravených dvoulitrů pojede Matěj Chabr s VW Golf 3-B proti dvěma vozům VW Sciricco Josefa Dauerera a Güntera Stubenraucha. V A8 má zaděláno pro další body Lotus Elise Ondřeje Friče a ve skupině A9 nad 3500ccm přiveze další Lotus Rakušan Mario Drexler, Pavel Sovička ukáže svou Corvette Z06 GT, navrátilec Michael Oliver Porsche GT3, Jan Mareček jede s KTM X-Bow GTX a Boleslav Waszek na Lambo ST EVO.

3

Skupina B sériových cestovních aut přivítá méně účastníků, ale o to možná větší souboje na dráze můžeme očekávat. V B1 si přijedou zazávodit David Drugda se Suzuki Swift a Janem Bártou s Citroenem. Ve dvoulitrech si to rozdají Michal Zimmer s Hondou Civic a Libor Šajner na Toyotě GT86 a Miloš Merta se Subaru BRZ. Ve skupině B4 do 3500ccm přivezou svoje závoďáky Felix Hasenöhrl s VW Golf VII a Radek Zimmer svůj Lotus Exige. V nejsilnějších B5 zabojuje o první letošní body navrátilec do Carboniacupu Otto Svoboda s vozem Porsche 911, za soupeře má Pavla Sovičku s Lotusem Exige Cup a Tomasze Waszynského z Polska s Audi S8.

4 

Skupina C určená prototypům a speciálním konstrukcím přivítá 17 aut. V C1 se projedou o body Markus Hofer z Rakouska a Daniel Hentschel z Německa s Performery. Skupina C2 pro prototypy nad 1400ccm má ve startovní listině Jiřího Švece s Fynyem SP05 Evo, Rakušany Friedricha Franze s Radicalem SR1, Jürgena Kapellera s Radicalem SR3 RS, Karl Heinze Matzingera s Wolfem GB 08, který měl v Mostě docela smůlu a dalšího krajana Rudolfa Schöflingera, který přiveze také prototyp Wolf SM GB 08. Pro Caterhamy do 1600ccm je připravena skupina C3, kde uvidíme Marka Bláhu, Marka Svačinku a Jakuba Kirchnera, do silnějších C4 pak přijedou Jakub a Martin Křečkové se zelenými Caterhamy, Andrej Somogyi s Kaipanem.

C5 pro vozy KTM X-Bow bude mít na roštu Miroslava Šimona a Sergeje Pavlovce ze stáje RTR Projects, kterého uvidíme letos poprvé.

Carbonia Cup

Celkem 16 formulí čeká na diváky Hankook Carboniacupu na Slovakia Ringu 9.5. Další své okruhové zkušenosti přijede s ex-Riegerovou Glorií Robert Hanžl ve skupině D1 pro motocyklové motory do 1400ccm. V těch s automobilovým motorem do 1400 D2 bude závodit Zdeněk Petan s Tomisem 99-02 a Hartmut Heidicke z Německa na Tark Kavor. V šestnáctistovkách se představí Němec Nicklas Meisenzahl s Formel ADAC. Ve dvoulitrech, kde si ve velké konkurenci chce urvat body Honza Rieger s formel Renault 2,0. Se stejnou technikou pojede Jan Wagenknecht, Bulhar Tsvetan Iliev, Luboš Škarda, Radek Kroupa, Němec Tim Rädlein, s Martini Renault Tomáš Pavel a formulí Masters ToroRosso pak Libor Neckář. V D5 pojedou s vozy F4 Němec Frank Thalmann, jeho krajan Ralf Gläser a Jakub Matušek z JMT Racing.

Věřme, že startovní rošty budou plné zajímavých vozů a čekají nás zajímavé souboje na trati, a tak neváhejte a přijďte podpořit své favority na Slovakia Ring 9.5. při Hankook Racing Day. Budeme se na Vás těšit.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com