Smrž Academy pro budoucí závodníky má v Mostě první žáky Most, autodrom, F1, | Constructors F1

etina English Rusky

Smrž Academy pro budoucí závodníky má v Mostě první žáky Most, autodrom, F1, | Constructors F1 Constructors F1

Smrž Academy pro budoucí závodníky má v Mostě první žáky

mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 18.5.17 | Aktuality

Most 2017

Projekt Smrž Academy pro začínající adepty silničních motocyklových závodů ve věku od pěti do 12 let má vedle základny v Českých Budějovicích od letošního roku pobočku také na mosteckém autodromu.

Ve středu zde motocyklový jezdec a účastník šampionátu Alpe Adria ve třídě Superstock 1000 Tomáš Zajíc a Martin Smrž, který je spoluzakladatelem akademie, přivítali první zájemce.

„Nábor zatím oslovil čtyři chlapce ve věku 6 až 9 let, kteří přijeli se svými rodiči. Malí jezdci z Českých Budějovic jim předvedli, co se už naučili. K praktickému výcviku využíváme malý závodní okruh na výcvikových plochách polygonu, nejmenším se budeme věnovat na dětském dopravním hřišti. Dobrou zprávou je, že pro začátek chlapcům, případně dívkám stačí výstroj z bazaru. Nemusejí mít kombinézu, dostačující je bunda s chrániči na kolo,“ upřesnila eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

První trénink Smrž Academy na mosteckém autodromu pod vedením Tomáše Zajíce se uskuteční v úterý 30. května od 16:00 hodin.

Následující tříhodinové tréninky až do konce letošního roku budou vždy v úterý ve stejném čase. Výcvik je určený začátečníkům, kteří musejí být vybaveni helmou, náležitým oblečením a kotníkovou obuví. „Na první trénink může dorazit každý, bez ohledu na to, zda se zúčastnil náboru. Dobrou zprávou je, že tři minibiky budou připravené k zapůjčení zdarma,“ doplnila Raková.

Bezplatné jsou také první tři tréninky, cena za zbytek tréninkového cyklu pro jedno dítě činí 3 000 korun. Základní výcvikový cyklus je plánovaný na dva roky. „Přijetí nového zájemce v průběhu dvouletého cyklu je v zásadě možné, záleží na jeho individuálních předpokladech a vždy také na rozhodnutí lektora,“ dodala Raková.

Rodiče zájemců o účast ve Smrž Academy se mohou obrátit na Veroniku Rakovou, tel.: +420 702 143 084; e-mail: rakova@autodrom-most.cz. Více informací o projektu získají zde.

Jednu z nezanedbatelných výhod organizovaného výcviku pod odborným dozorem rodičům přihlášených nováčků objasnil Martin Smrž.  „Až to vašeho kluka nebo holku bude v patnácti táhnout na nebezpečnou silnici a budou lítat na motorce jako blázen, nemusíte se o ně bát. Budou totiž už vědět, jak to chodí, co se může stát. Hlavně se ale v akademii naučí zodpovědnosti sama za sebe, o tom motocyklový sport je. Ne každý je talent, ne každý má dar od boha, ale každý je schopen pod správným vedením dosáhnout slušných výsledků,“ uvedl.

Cílem závodních dětských akademií je přejít od víceméně individuální přípravy jezdců k cílenému, organizovanému výběru z řad zájemců z mládežnických kategoriích.

Pod dohledem zkušených odborníků z řad bývalých nebo aktivních závodníků se žáci podrobují systematické, dlouhodobé výchově. Mentoři poté vyberou nové silniční motocyklové závodníky. „Odbouráním zásadních rozdílů ve využívané technice a soustředěním se na posuzování skutečných vloh rodícího se závodníka je možné vybrat už v samotném začátku opravdové talenty, a oprostit se tak od měřítek, jež by falešně vypovídaly o schopnostech toho či onoho dítěte,“ vysvětlil Smrž.

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com