Soutěž o nového okruhového šampiona odstartovala Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

Soutěž o nového okruhového šampiona odstartovala Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

Soutěž o nového okruhového šampiona odstartovala

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 7.7.16 | Aktuality

Most 2016

Nová soutěž Automotoklubu Most s podporou Autoklubu České republiky pro mladé muže a ženy ve věku 15 až 27 let „Hledá se nový okruhový šampion“ má za sebou první „ostré“ kilometry. Čtvrteční premiéru adrenalinového klání na malém závodním okruhu mosteckého autodromu si nenechala ujít sedmadvacetiletá sympatická blondýnka Eva Trlicová z Rakovníka. Zapsala si nejlepší čas, nejrychlejší kolo zvládla za 1,08,893 minuty.

Na to, zda postoupí do druhého kola čtyřkolové soutěže, si ale stejně jako její soupeři musí počkat do začátku září, kdy už organizátoři budou mít k dispozici výsledky ze všech šesti termínů úvodního kola soutěže. Do druhého kola se podívá 100 soutěžících z prvního kola s nejlepšími dosaženými časy. Třetí kolo okusí 40 nejrychlejších jezdců z druhého kola, o titul „okruhového šampiona“ pak svede bitvu deset nejlepších. Pravidla a podmínky soutěže, stejně jako termíny jednotlivých kol zájemci najdou zde.

„Byl to zážitek. Mrzí mě jen, že jsem nemohla přijet starší Hondou Civic, se kterou bych asi dosáhla lepšího času. Bohužel má právě rozebraný motor. Novější vůz stejné značky používáme s přítelem jako rodinný, nejsem na něj tak zvyklá. Ale nevadí, určitě se do Mostu vrátím a snad čas vylepším. Baví mě jezdit ostřeji. Na autodromu nejsem poprvé, už jsem si vyzkoušela i velký okruh,“ svěřila se se svými pocity Eva Trlicová.

Přihlásit do soutěže se může prakticky každý občan ČR v dané věkové kategorii. Finanční nároky spojené s účastí jsou totiž právě díky Autoklubu ČR minimální, naopak výherní ceny více než lákavé. Vítěz absolvuje jako jezdec závodní víkend obnoveného seriálu Octavia Cup v příštím roce. Jeho úspěšní rivalové, kteří skončí na 2. až 10. místě, získají volný vstup do okruhové školy autodromu. Další v pořadí až do 40. místa se pak mohou těšit na sportovní kemp s dvojnásobným vítězem evropského šampionátu cestovních vozů (ETCC) Petrem Fulínem. Ostatní účastníci soutěže dostanou vouchery společnosti AUTODROM MOST. Nikdo tak neodjede s prázdnou.

Cílem soutěže je rozšíření povědomí o okruhovém motorsportu mezi širokou veřejnost i mládež při dodržení pravidel fair play. „Chceme rozvíjet volnočasové aktivity mladých lidí, a to zejména jejich technické povědomí, fyzickou zdatnost, jakož i vůli podstoupit cestu od amatérského soutěžení až po opravdový vrcholový sport. Naší snahou je v neposlední řadě objevovat talentované jezdce, kteří by mohli využít svůj potenciál i pro jiné budoucí projekty v oblasti motorsportu,“ vysvětlila členka výboru mosteckého automotoklubu a obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Další motivací organizátorů je snaha o vymanění začínajících řidičů z virtuálního světa počítačových her. Řada mladých řidičů po získání oprávnění není podle Svobodové schopna reagovat na realitu na silnicích.

Soutěž „Hledá se nový okruhový šampion“ nabízí možnost dalšího zdokonalení pro účastníky již zavedené a velmi oblíbené soutěže amatérských jezdců na velkém závodním okruhu autodromu The Most Challenge. Komu se při ní podaří dosáhnout nejlepšího času na jedno kolo, obdrží národní licenci jezdce E a stane se řidičem vozu safety car při mosteckém závodě evropského mistrovství okruhových tahačů Czech Truck Prix v příštím roce.

 

„Každému, kdo alespoň jednou absolvoval naši soutěž The Most Challenge, nabízíme účast v 1. kole talentové soutěže pro budoucí okruhové šampiony zdarma. Mohou si tak vyzkoušet projet i malý závodní okruh autodromu a porovnat oba zážitky,“ upřesnila Svobodová.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com