SRT - Team communication & Press Info (EN) F1,Formule 1, construct, konstrukce,SRT | Constructors F1

etina English Rusky

SRT - Team communication & Press Info (EN) F1,Formule 1, construct, konstrukce,SRT | Constructors F1 Constructors F1

SRT - Team communication & Press Info (EN)

Miroslav Sanytrák | 9.6.08 | Aktuality

Vijf vragen aan Patrick Selleslagh

Patrick, je eerste stappen in de autosport dateren al van meer dan vijftien jaar geleden, maar SRT is nog niet zo lang een volledig professioneel team. Vanwaar die overstap?

Patrick Selleslagh: “SRT was al jaren in de Belgische uithoudingsracerij actief en heeft een zestal jaar geleden beslist om de zaken meer professioneel aan te pakken. Ik denk dat wij als amateur tot dan mooie jaren hebben meegemaakt door raceauto"s naar eigen goeddunken te bouwen, natuurlijk ook te racen en na het weekend feestjes te bouwen, tot echter het tijdstip kwam dat alles duurder werd en er tussen een pure hobby of een professionele aanpak moest gekozen worden. Dat was de periode van de opkomende GT1’s in Belcar, met ondermeer de Chrysler Viper, de Porsche Biturbo en andere Marcos LM600 en ook wij dienden een nieuwe wagen aan te schaffen die een antwoord op al dat geweld kon geven. En dat werd dus de Corvette C5-R met chassisnummer 007, de allereerste Corvette in private handen.”

Vanwaar die keuze voor een Corvette en de trouw aan het merk naderhand?

Patrick Selleslagh: “De Corvette sprak ons aan en was uniek. Het was de eerste maal dat wij met fabrieksmateriaal werkten en dus ook met een echte constructeur konden samenwerken. Pratt & Miller is een droom om mee samen te werken en de band die vanaf 2002 en verder in de loop der jaren is gegroeid, is werkelijk heel hecht. Voor hen waren wij uiteraard ook het eerste klantenteam voor een C5-R. We zijn naar elkaar toegegroeid en na al die jaren kan ik me moeilijk een betere samenwerking voorstellen, zowel met Pratt & Miller als met de motorist Katech.”

SRT bokst in het FFSA GT en FIA GT-kampioenschap tegen teams op die over heel wat meer middelen beschikken en toch is het team succesvol, zoals recent met de zege in Monza bewezen werd. Wat is het geheim van het team?

Patrick Selleslagh: “De kracht van het team is de passie voor de autosport. Iedereen die van het team deel uitmaakt, deelt die passie en bovendien gaat iedereen hier voor iedereen door het vuur. Wij zijn uiteindelijk maar met zeven personen, waarvan drie permanent. Mijn zoon is voltijds voor het mechanische gedeelte verantwoordelijk. Zelf zorg ik, samen met mijn echtgenote, voor al het overige tussen de raceweekends in welteverstaan. Dat gaat van het carrosseriewerk, over de boekhouding tot de commerciële aanpak van SRT. Het zal misschien veel mensen verwonderen, maar ik rij nog steeds zelf met de truck van en naar de races. Anderzijds heeft een kleine structuur wel dat voordeel dat iedereen perfect zijn takenpakket kent en dat alles behoorlijk te overzien is. Een kleinschalige, maar zeer professionele aanpak met een familiale sfeer is zo’n beetje ons geheim recept, een geheim recept waar de afgelopen jaren al heel wat toprijders, zoals Bouchut, Ayari, Goossens, Hezemans, Fässler van proefden en door gecharmeerd werden. Maar dat recept heeft ook zijn vruchten afgeworpen. Ik sta er ook op dat ik de inspanningen van al de medewerkers eens extra onderstreep, want zonder hen had SRT niet gestaan waar het nu staat.”

Wat zijn de ambities van Patrick Selleslagh en SRT?

Patrick Selleslagh: “De doelstelling van SRT is in eerste instantie te blijven wie we zijn, daar sta ik op. Sportief betwisten wij verschillende kampioenschappen en dat wil ik blijven doen, zowel internationaal in de FIA GT als in het prachtige Franse nationale kampioenschap, FFSA GT. Indien SRT op basis van regelmaat een rol kan spelen in deze kampioenschappen en bijvoorbeeld schitteren in de eigen 24 Uur van Spa, dan is dat voor mij al heel wat. Maar ik wil met een prachtige fabriekswagen als de C6.R wel mee vooraan strijden, want de wagen verdient dat gewoon.”

Heb jij nog autosportdromen?

Patrick Selleslagh: “Ik heb er één heel grote... deelnemen met mijn eigen team en Belgische rijders aan de 24 Uur van Le Mans.”

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com