Středoevropská rally získala ekologickou certifikaci FIA Central European Rally , F1, Formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

Středoevropská rally získala ekologickou certifikaci FIA Central European Rally , F1, Formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

Středoevropská rally získala ekologickou certifikaci FIA

CER PRESS | 28.8.24 | Aktuálně

Central European Rally (17. - 20. října 2023)

Středoevropská rally, součást seriálu mistrovství světa automobilových soutěží, získala ekologickou certifikaci Mezinárodní automobilové federace (FIA). Odborný audit zadala Komise pro životní prostředí a udržitelnost FIA a výsledkem je udělení tří hvězdiček jako  nejvyššího stupně ekologického akreditačního programu FIA. Certifikát má platnost dva roky.

1

Ekologická akreditace FIA je speciálně přizpůsobena pro subjekty z oblasti motoristického sportu a je pro organizátory závodů MS v automobilových soutěžích důležitou příležitostí, jak prokázat vlastní úsilí o udržitelné a ekologicky uvědomělé řízení. Obsáhlý katalog témat vydaný světovým řídicím orgánem zahrnuje 17 oblastí, v nichž je třeba v závislosti na úrovni akreditace zaznamenat a přesně vyhodnotit některé velmi podrobné údaje.

Katalog otázek sahá od zastřešujících témat, jako je samotná existence udržitelné koncepce, až po menší záležitosti, jako je nakládání s odpady, ochrana zdrojů a snižování emisí CO2. Analyzována je ochrana proti hluku, snaha o ochranu biologické rozmanitosti a kvalita ovzduší.

Středoevropská rally, jejíž druhý ročník se pojede v Česku, Rakousku a Německu od 17. do 20. října, již během premiéry na podzim minulého roku zahájila program udržitelnosti, který plně odpovídá požadavkům FIA a v mnoha oblastech jde nad jejich rámec. Je to dáno především tím, že soutěž WRC ve střední Evropě se komplexně zaměřuje na všechny oblasti udržitelnosti. Na základě zkušeností z loňského roku bude letošní koncepce aktualizována a vylepšena.

CER

Jedním z klíčových aspektů je optimalizace programu spolujízdy, neboť návštěvnický provoz během soutěžních dnů zvyšuje uhlíkovou stopu rally. Další dvě oblasti, v nichž chce soutěž WRC v srdci Evropy zvýšit svou udržitelnost, jsou rovněž zaměřeny především na diváky. Jde například o předcházení vzniku odpadu a jeho minimalizaci, počínaje zvýšeným využíváním recyklovaných výrobků a omezením tištěných produktů v komunikaci akce.


Středoevropská rally odstartuje ve čtvrtek 17. října ceremoniálním startem na Hradčanském náměstí, potom se jede speciální divácká zkouška v Chuchli a následně RZ v Klatovech, v pátek pak bude na programu šest měřených úseků na české straně Šumavy. Během soboty a neděle předposlední díl MS pokračuje deseti rychlostními zkouškami v Rakousku a Německu. Vstupenky jsou v prodeji na webových stránkách akce.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com