Stříbrná Monza pro Hyundai Janík Motorsport TCR, Eset, Europe, Pohár | Constructors F1

etina English Rusky

Stříbrná Monza pro Hyundai Janík Motorsport TCR, Eset, Europe, Pohár | Constructors F1 Constructors F1

Stříbrná Monza pro Hyundai Janík Motorsport

Milan Marušák/ Janík Motorsport | 25.9.22 | Aktuálně

TCR Europe 2022

Šampionát TCR Europe napsal o uplynulém víkendu své letošní předposlední dějství, ve kterém hrál opět významnou roli i tým Hyundai Janík Motorsport. Byť tentokrát v trochu pozměněné sestavě.

1

Maťo Homola byl zdravotním hendikepem donucen předčasně ukončit letošní sezónu, což otevřelo dveře do volné týmové Elantry Václavu Janíkovi. Ten měl před sebou vůbec první kilometry v tomto voze na zcela neznámé trati, takže se dá říci, že celý víkend byl hlavně o učení. A pro to mu italská katedrála rychlosti připravila rozmanitou škálu podmínek od suchých tréninků, přes vlhkou kvalifikaci a mokrý první závod až po znovu suchý závod číslo 2. Když k tomu připočteme i velký výkonnostní skok oproti TCR Eastern Europe, kde Václav závodil celou letošní sezónu, nejeví se účast v Monze jako neúspěšná, byť se všechna umístění pohybují kolem dvacátého místa (kvalifikace 21., první závod 20., druhý závod 19.).

2

To Jáchym Galáš je se svou Elantrou po téměř celé první sezóně sžitý, což potvrdil přísunem další pěkné porce bodů. V obou částech kvalifikace zajel čas v první trojce, což po sečtení znamenalo nejen deset bodů do hodnocení šampionátu, ale také třetí místo na startu prvního závodu.

Po startu se propadl o jednu pozici a vypadalo to, že bude mít plné ruce práce se za sebou jedoucím Filesem. To ale Jáchym odmítl, od druhého muže průběžného pořadí se za pár kol odpoutal a první šikanou ve čtvrtém kole už projížděl zpátky na třetím místě. Na konci devátého okruhu získal ještě jednu pozici a první závod dokončil na skvělém druhém místě, za což získal dalších pětatřicet bodů. Do druhého závodu startoval z osmého místa. Tentokrát se ale bohužel o pět míst propadl a cíl spatřil jako třináctý.

Jáchym Galáš si z Monzy odvezl celkem padesát bodů, díky čemuž si udržel osmou pozici v průběžném pořadí. Na posledním závodním víkendu v Barceloně může reálně zabojovat o top 5.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com