Stříbrný olympijský medailista Václav Chalupa se pokusí o Guinnessův rekord Prague Hamburg Rowing Race, Praha, Hamburk, závod, Chalupa | Constructors F1

etina English Rusky

Stříbrný olympijský medailista Václav Chalupa se pokusí o Guinnessův rekord Prague Hamburg Rowing Race, Praha, Hamburk, závod, Chalupa | Constructors F1 Constructors F1

Stříbrný olympijský medailista Václav Chalupa se pokusí o Guinnessův rekord

Erika Daňková | 27.9.18 | Prague Hamburg Rowing Race

Prague Hamburg Rowing Race 2018

Praha, 27. září 2018 – Pokus o zápis do Guinnessovy knihy rekordů zdoláním trasy Praha – Hamburg o délce neuvěřitelných 850 km jediným skifařem odstartuje v neděli, 30. září v 10:00 přímo pod Karlovým mostem.

2

Vzhledem k extrémním podmínkám se jedná o vůbec první regatu svého druhu! V jejím čele stane stříbrný olympionik a několikanásobný vicemistr světa ve veslování Václav Chalupa.

Prague Hamburg Rowing Race, jak se tato netradiční lodní soutěž nazývá, svojí účastí poctila také legenda českého veslařského sportu a nositel Ceny Thomase Kellera za celoživotní přínos veslování – Václav Chalupa, který svoji aktivní kariéru ukončil před devíti lety. Společně se zakladatelem závodu, Alešem Nejedlo, se pokusí o zápis do Guinnessovy knihy rekordů zdoláním několikaset kilometrové trasy Praha – Hamburg. Nalodění proběhne okolo 9:00 před Hergetovou Cihelnou u Karlova mostu a samotné slavnostní vyplutí v 10:00 ze středu Vltavy přímo pod Karlovým mostem.

„Na jaře jsem dovesloval z Českých Budějovic do Prahy pod Karlův most, tak proč nepokračovat dál. Je to výzva a doufám, že se nám to povede. Rád bych touto plavbou, ale i v týdnu před startem na Střeleckém ostrově, představil veslování jako sport rekreační,“ říká český olympijský medailista, Václav Chalupa.

Svou vzdáleností i časovou náročností se jedná o nejextrémnější veslařský závod na světě, kterého se zúčastní jak profesionální, tak amatérští veslaři. „Připojit se k nám může každý, kdo má čas a chuť. Není podmínkou absolvovat celý závod, ale uvítáme podporu i při jednotlivých etapách. Letošní ročník pojímáme spíš jako takovou promo akci na příští rok. V podstatě jde o nultý ročník s pokusem o zápis do Guinnessovky,“ říká Aleš Nejedlo, zakladatel závodu.

Celá trasa bude pokořena ve 12 etapách rozložených mezi česká a německá města na Labi. Unikátní projekt podporují města Praha a Hamburk i všechna etapová města na trase. Každou z etap pak završí slavnostní předání oficiální standardy závodu zástupcům měst, jako symbol jejich začlenění do projektu. Zakončení regaty proběhne 11. října na Labi v Hamburku.

Týden veslování na Střeleckém ostrově

Slavnostnímu vyplutí předchází týden veslování, který od minulé soboty probíhá na Střeleckém ostrově a potrvá až do 29. 9., kdy akce vyvrcholí supersprintem osmiveslic o putovní rytířský meč starosty MČ Prahy 1 a večerním koncertem zpěvačky Ellen Lenské. Pro návštěvníky je připraveno veslování pod vedením olympijského medailisty Václava Chalupy, ukázky tréninku na trenažerech s profesionálními instruktory, autogramiády reprezentantů a nábor nových veslařů z řad dětí i dospělých.

Hlavním partnerem závodu je společnost CPI, poděkování náleží také Magistrátu hlavního města Prahy, který na akci poskytl grant a v neposlední řadě také MČ Praha 1, pod jejíž záštitou se konalo týdenní soustředění na Střeleckém ostrově, které závodu předcházelo.

Více informací na: https://www.praguehamburgrowingrace.com/

Zde si můžete sáhnout PDF

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com