Super úspěšná sezóna plná trofejí Janík Motorosport, Racing, TCR, Europe,F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Super úspěšná sezóna plná trofejí Janík Motorosport, Racing, TCR, Europe,F1 | Constructors F1 Constructors F1

Super úspěšná sezóna plná trofejí

Pavlína Janíková/ Janík Motorsport | 9.11.22 | Aktuálně

Janík Motorsport a TCR Europe - trofeje

Tým Hyundai Janík Motorsport má za sebou super úspěšnou sezónu. Za skvělé výsledky v TCR Eastern Europe byli tým i jeho závodníci bohatě odměněni při slavnostním vyhlášení sezóny ESET Cupu a TCR Eastern Europe v Dunajské Stredě.

1 

Petru Semerádovi a Václavu Janíkovi se letos v regionálním šampionátu vozů TCR dařilo nad očekávání dobře. Václav Janík, i přes to, že do seriálu vstupoval na zkoušku a  v režimu race by race, nakonec mimo prvních dvou závodů na Hungaroringu bodoval v každé ze zbývajících jízd, čtyřikrát stanul na pódiu a posbíral celkem 106 bodů. To mu vyneslo čtvrté místo v celkové klasifikaci seriálu a druhé místo v kategorii Trophy pro vozy starší specifikace - a taky jednu z týmových trofejí na slavnostním večeru.

Ještě o něco lépe se vedlo Petru Semerádovi, který se na okruhy vrátil po delší době v rally. Kromě jednoho bodoval v každém závodě, osmkrát stanul na pódiu, jeden závod vyhrál, jednou si vyjel pole position a ve čtyřech závodech stanovil nejrychlejší kolo. Díky tomu bojoval až do posledních kol sezóny o titul. Nakonec skončil, i dílem velké smůly, těsně druhý. A Petrova sezónní bilance? Celkem pět trofejí - za druhé místo v TCR Eastern Europe, za druhé místo v Mistrovství České republiky v cestovních vozech, za třetí místo v TCR Eastern Europe v kategorii Trophy a za první místo v rámci hodnocení juniorů. Jako druhý nejlepší junior navíc Petr bodoval napříč celým ESET Cupem, v rámci jehož víkendů se, až na jednu výjimku, TCR Eastern Europe jelo.

2 

Výše zmíněné úspěchy se samozřejmě podepsaly i na celkovém pořadí týmů. Hyundai Janík Motorsport se už před posledním závodem sezóny stal vítězem v hodnocení týmů jak v absolutním pořadí, tak i v kategorii Trophy.Úspěšná sezóna tedy dospěla ke svému konci a všichni už netrpělivě vyhlíží tu následující. Teď se ale týmová auta uloží k zaslouženému zimnímu spánku. Ne tak jeho členové, kteří budou v následujících měsících řešit organizaci následující sezóny, složení závodníků, sérií a vůbec celého kalendáře.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com