Tažení HKC Racing Teamu za tituly pokračovalo i v Písku HKC, Racing, Most, Písek, motokáry | Constructors F1

etina English Rusky

Tažení HKC Racing Teamu za tituly pokračovalo i v Písku HKC, Racing, Most, Písek, motokáry | Constructors F1 Constructors F1

Tažení HKC Racing Teamu za tituly pokračovalo i v Písku

HKC Racing, Dušan Matouš | 30.8.21 | Aktuálně ze světa

Formule 1 2021

Mostecký sportovní HKC Racing Team absolvoval předposlední podnik letošní sezóny mistrovských a pohárových závodů motokár.

 

Konal se v lesnatém areálu Hradiště u jihočeského Písku a malí závodníci tu opět pilně sbírali body do celkové průběžné tabulky. Jejich výsledky vůbec nebyly špatné a někteří si dokonce polepšili.

Už měřené tréninky naznačily, že se závodníky mostecké stáje bude nutné počítat. Písecká trať má poměrně velké převýšení a je dost technická. Vyžaduje tedy skutečně velké zkušenosti. Po startu vede do kopce, v protilehlé sekci se otáčí zpět a do cíle vede zatáčkami a šikanami do cíle. Kvalifikaci, která určuje pořadí na startu závodů, vyhráli ve svých třídách Jakub Josef Havel, Alan Truksa, Miloš Roudnický a Josef Valenta.

"Ne všem klukům se pak v závodech dařilo tak hvězdně, ale jde o psychologický moment, kterým upozorňujeme soupeře, že tu jsme a oni musí počítat s tím, že zadarmo nedostanou ani centimetr trati," konstatoval po závodech trenér malých závodníků.

Hezký vývoj předváděl během víkendu v mistrovské kategorii Baby 60 malý Christian Ghanem. Po čtvrtém nejrychlejším čas z měřeného tréninku byl šestý v prvním závodě, třetí ve druhém a superfinále dokončil jako stříbrný. V pohárové třídě Baby 60 si dobře vedl Tobiáš Dolínek, který superfinále dojel na třetí pozici a v celkovém bodování je čtvrtý. Jakub Bednář skončil superfinále na čtvrté pozici, ale průběžnou tabulku stále vede, což je před závěrečným víkendem velice slibné. Dalším premiantem je Richard Čejka v pohárovém hodnocení OK junior, který také vede průběžné hodnocení a titul by mu už neměl uniknout.

"No a do třetice je tu Pepík Valenta, který průběžně vede kategorii OK, v Písku nasbíral další body a letošní výsledek vypadá nadějně. Připomenout musím i Matěje Kácovského, který se po víkendových výkonech v Písku posunul ze třetího na druhé místo celkově. Každý bod se totiž počítá," doplnil trenér.

Připomněl také dospělého Jeronýma Preusse, který jezdí ve třídě KZ2 gentleman a po druhém místě z kvalifikace zajel  druhé a třetí místo v závodech a v superfinále byl opět stříbrný. Druhé místo mu průběžně náleží i celkově.

V kalendáři letošní sezóny je jako poslední podnik na konci září vypsán na německém okruhu Wackersdorf, nedaleko od hranic, záleží ovšem na epidemiologické situaci, proto se počítá i s tím, že by se se stejnou pravděpodobností místo Německa mohlo jet na trati v Potočišti u Chebu. Bude to poslední závodní víkend motokáristů, který rozhodne o celkovém umístění a o titulech. Závodníci mosteckého HKC Racing Teamu mají vesměs našlápnuto velice dobře.

Štítky

 


Konstrukce motokáry

Klikněte na část, která vás zajímá

Konstrukce motokáry 1 7 13 14 10 12 4 3 9 5 11 8 6 2

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com