The Most Challenge vstupuje do čtvrtého ročníku s novými pravidly The Most Challenge 2018 | Constructors F1

etina English Rusky

The Most Challenge vstupuje do čtvrtého ročníku s novými pravidly The Most Challenge 2018 | Constructors F1 Constructors F1

The Most Challenge vstupuje do čtvrtého ročníku s novými pravidly

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 28.2.18 | Aktuálně

MOst 2018

The Most Challenge vstupuje do čtvrtého ročníku s novými pravidly

 

Oblíbená soutěž amatérských jezdců The Most Challenge na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu vstupuje do 4. ročníku. Boj o dosažení letošního nejlepšího času na jedno kolo odstartuje v neděli 25. března, soutěž bude součástí zahájení nové sezony pro širokou veřejnost The Most AUTOSHOW #7. Pořadatelé soutěže přišli s novinkami v pravidlech v podobě zavedení sezonního bodového rating systému, podrobné informace včetně propozic zájemci najdou zde.

V soutěži se počítá nejlepší čas na jedno kolo dosažený v běžně vyráběném automobilu se sériovými pneumatikami. Podmínkou je platná registrační značka vozu. „Cílem změn v pravidlech je dát šanci na slušné umístění včetně absolutního prvenství i soutěžícím s vozy slabších kubatur, jež jinak proti nadupaným strojům značky Porsche či Ferrari nemají šanci. I proto nadále platí také loni zavedené pravidlo. Vedle absolutního vítěze s nejrychlejším časem vyhlásíme i vítěze jednotlivých kategorií vozů podle obsahu motoru,“ vysvětlila eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Michaela Rosenkranzová.

Rating systém platí pro jednu sezonu. Účast v soutěži a dosažení jednotlivých met jsou ohodnoceny body. Podle počtu získaných bodů se soutěžící zařadí do jedné ze čtyř kategorií, a to bronze (13 bodů), silver (25 bodů), gold (34 bodů) nebo platinum (47 bodů), a zároveň obdrží rating samolepku, kterou umístí na svůj vůz.

Absolutním vítězem se stane soutěžící, který shromáždí nejvíce bodů.  Může se těšit na tradiční odměnu. Je jí závodní licence, kterou letošní šampion získá po absolvování bezplatné okruhové školy. Usedne také za volant vozu safety car při mosteckém závodním víkendu evropského mistrovství okruhových tahačů Czech Truck Prix v roce 2019. Může také zdarma absolvovat kurz sportovní jízdy za účasti trojnásobného vítěze evropského poháru cestovních vozů (FIA ETCC) Petra Fulína, a to společně se soupeři, kteří dosáhnou tří nejlepších časů v jednotlivých výkonnostních kategoriích.

„Součet bodů v rating systému se automaticky anuluje na konci každé sezony nebo kalendářního roku.


Na účet soutěžícího se do dalšího roku převádějí pouze body za účast v kurzech sportovní jízdy, kurzech s profesionálním jezdcem a body za absolvování okruhové školy. Pokud soutěžící v celém jednom kalendářním roce neodjede ani jedno měřené kolo po dráze, body se mu nepřevedou,“ upřesnila Rosenkranzová.

Obhajovat vítězství v The Most Challenge bude Jan Popelář z Prahy.

S Mercedesem AMG GTR navíc vytvořil nový rekord, poprvé v tříleté historii soutěže pokořil hranici 1:50 minuty a jedno z měřených kol zajel ve velmi solidním čase 1:48,194 minuty.

Autoshow nabídne po celý den od 09:00 do 18:00 vedle jízd na dráze i tradičně bohatý doprovodný program. Akce bude zároveň vzpomínkou na bývalého sportovního ředitele autodromu a jeho velkého patriota Gerharda Ittnera, který na konci loňského roku podlehl dlouhé nemoci. Více informací o autoshow zde.

Galerie

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com