Tisková informace z Autodromu Brno Brno,okruhy, závody, Farinova zatáčka, primátor města Brna | Constructors F1

etina English Rusky

Tisková informace z Autodromu Brno Brno,okruhy, závody, Farinova zatáčka, primátor města Brna | Constructors F1 Constructors F1

Tisková informace z Autodromu Brno

Miroslav Sanytrák | 27.4.07 | Aktuality

O nadcházejícím víkendu bude brněnský okruh hostit Mezinárodní mistrovství České republiky automobilů na okruzích. Kromě závodů Divizí 3 a 4 se diváci mohou těšit na řadu doplňkových závodů: český seriál BMW1 Challenge, rakouský Histo Cup a italské vytrvalostní seriály cestovních a Grand Tourismo vozů.

Okruh však nebude patřit pouze rychlým vozům. V rámci doprovodného programu podniku Jarní cena Brna jsou připraveny různé atrakce a soutěže pro děti. Ti nejmenší si od pátku do neděle mohou vyzkoušet skákací hrad, hod na koš či malování na asfalt, pro větší děti jsou připraveny auta na dálkové ovládání, trenažér formule, Sony Palystation2 a další překvapení.

V pátek přijede na okruh kolem sto padesáti dětí ze základní a střední školy pro zrakově a tělesně postižené a také asi sto školáků z prvního stupně základní školy v Žebětíně. V sobotu pak okruh navštíví děti z mateřského centra Klokánek. Všichni tito malí návštěvníci se podívají do boxů a budou tak mít příležitost seznámit se zblízka se závodními vozy i jejich řidiči. Pro zrakově postižené děti společnost Automotodrom Brno ve spolupráci s promotérem seriálu BMW1 Challenge připravila jízdy po trati v závodních vozech BMW 130i. Tyto jízdy proběhnou v pátek ráno mezi devátou a desátou hodinou před zahájením tréninků.

Kromě automobilových jezdců se děti setkají i s českou motocyklovou hvězdou Lukášem Peškem. Lukáš se na okruh nepřijede jen podívat, ale zazávodí si ve voze BMW 130i v rámci seriálu BMW1 Challenge.

Doprovodný program pro veřejnost:

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com