Tisková zpráva-Autodrom Most Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

Tisková zpráva-Autodrom Most Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

Tisková zpráva-Autodrom Most

Miroslav Sanytrák | 20.3.10 | Aktuality

Okruh zve veřejnost k zahájení sezóny

Tradiční jízdy pro veřejnost, kterými Autodrom Most zahajuje i končí každou motoristickou sezónu, jsou opět za dveřmi. Motoristický ročník 2010 na severočeském závodním okruhu bude zahájen v sobotu 20. března. „Jako obvykle bude závodní dráha přístupná zájemcům o svezení od devíti dopoledne až do sedmnácté hodiny,“ upřesnil sportovní ředitel Autodromu Most Michal Marek.

Jarní a podzimní jízdy pro veřejnost se pravidelně setkávají s velkým zájmem motoristů. Hlavním lákadlem je možnost projet se vlastním autem po závodní dráze a poznat její tvar i záludnosti. Primárně proto nejsou určeny k amatérskému závodění, anebo k pokusům o něj. Zakázáno je i driftování, v autech na trať nesmí děti do 18 let, vozy musí mít platnou kontrolu STK a registrační značku a pokud jde o upravené vozy, musí být opatřeny vevařeným ochranným rámem a splňovat další technické náležitosti. Ve stanovených případech jsou členové posádky povinni mít ochrannou helmu.

„Upozorňujeme na to všechno každý rok a každý řidič podpisem prohlášení před vjezdem na trať bere odpovědnost ryze na sebe. Možná tomu nebude každý věřit, ale na okruhu platí možná ještě přísnější pravidla, než v běžném silničním provozu. Důrazně doporučujeme, aby se s nimi každý pečlivě seznámil,“ řekl Michal Marek. Dodal, že všichni účastníci jsou bezpodmínečně povinni respektovat pokyny pořadatelů a v případě jakékoli nekázně bude ten, kdo poruší pravidla, z areálu okruhu vykázán. „Nechceme předem nikoho strašit, ale je snad jasné, že prvotním cílem pořadatelů je zajištění bezpečnosti všech účastníků dne,“ doplnil.

Vstup a vjezd do areálu okruhu je jako obvykle zdarma. Vjezd na trať už se ale musí zaplatit. Jízdní kupóny budou k dispozici na sportovním oddělení ve startovní věži a jeden kupón za 100 korun opravňuje držitele k desetiminutové jízdě, což znamená necelá tři kola s odbočením na boxovou komunikaci v konci posledního okruhu. Na věži bude zřízena i prodejna s reklamními předměty Autodromu Most a pořadatelé nezapomněli ani na občerstvení, které bude jako vždy umístěno v jednom z boxů.

„Náš tým všechny srdečně zve k návštěvě a těm, kdo pozvání přijmou, přejeme, aby pro ně byl náš den otevřených dveří zajímavý a užili si ho. Startujeme tak další motoristickou sezónu a bereme tenhle den jako příjemné setkání příznivců motorsportu i našeho okruhu. Všem přeji, aby se obešel bez zbytečných nepříjemností, či jiných incidentů,“ řekl na závěr Michal Marek.




Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com