Tisková zpráva-Autodrom Most Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

Tisková zpráva-Autodrom Most Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

Tisková zpráva-Autodrom Most

Miroslav Sanytrák | 6.8.10 | Aktuality

Do Mostu znovu míří rychlé automobily a formule

Další kapitola letošního ročníku Mezinárodního mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích se odehraje na Autodromu Most už tento víkend. Ve dnech 6. až 8. srpna se zde pojedou závody formulové Divize 3 a také sprinty a vytrvalostní závod cestovních automobilů. Program víkendu bude doplněn i o stále populární Česká pojišťovna – Octavia cup, který se letos do Mostu podívá poprvé.

Stejně tak se letos poprvé na severočeské trati svezou piloti formulí z Divize 3. Ti zatím odjeli dva podniky v Brně a v polské Poznani. Celou divizi průběžně vede Jan Skála na bezkonkurenční formuli Gloria. Druhé místo drží několikanásobný mistr republiky, chomutovský Tomáš Chabr na stroji Tomis vlastní konstrukce. O třetí místo se dělí Tomáš Kašpárek ze Šternberka na další Glorii a pražský pilot Aleš Kohout s Van Diemenem. Kohout, mimochodem do loňské sezóny „jen“ motokárista, si v premiérové sezóně na velkém monopostu vůbec nevede zle. V Brně urval dvě pátá a v Polsku dokonce dvě třetí místa. Do Mostu se těší nejen proto, že zdejší trať dobře zná z testování, ale hlavně závodí v barvách mostecké stáje HKC Racing Tam, se kterou začal na motokáře a nyní už ochutnává chlebíček velkého závodění. Pohár Octavií slibuje zase velkou podívanou, protože tyhle závody technicky identických vozů neztrácejí nic na své dramatičnosti a atraktivitě. Vyrovnané souboje a kontakty prostě diváky lákají. Průběžné pořadí poháru vede zkušený Jiří Navrátil, ale nic dlužen mu rozhodně nechce být ani veterán Václav Brejla. Jako kuriozitu uveďme ještě fakt, že coby VIP host na jednom z vozů bude startovat pražský herec David Suchařípa.

Divize 4 cestovních vozů slibuje slušně naplněné startovní pole v obou třídách do dvou litrů i nad tuto objemovou hranici. Celkové bodování vede Tomáš Kostka, spritový mistr republiky z roku 2008. V Mostě ale bude startovat například také Tomáš Enge, Štefan Rosina a na Ferrari 430 se ve vytrvalostním závodě na 3 hodiny představí i mostecký Michal Dolák. K vidění bude opět rozmanitá a atraktivní technika. Technologii DTM budou reprezentovat značky Audi i Mercedes. Na Audi Bohemia Racing Teamu se představí slovenský pilot Filip Sládečka. Ve startovních listinách jsou ale zastoupeny například i čtyři stroje Lamborghini, o značkách Porsche, BMW, či Pagani Zonda ani nemluvě.

Program víkendu je klasický. V pátek dopoledne se jedou ještě volné testy a odpoledne už začíná kolotoč oficiálních kvalifikací. Ostrý sprint vozů do dvou litrů se jede v sobotu dopoledne v 10 hodin a 15 minut. V sobotu odpoledne ve 14,20 startuje atraktivní tříhodinovka. Hlavní nedělní závody pak nabízejí sprint cestovních vozů nad dva litry ve 13,20, hned dva ostré závody Octavií, které se jedou v 10,30 a pak ve 14,20. A dvě bitvy svedou také formule z Divize 3. První se jede v 11,40 a druhá v 15 hodin a 30 minut.







Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com