Tisková zpráva - Autodrom Most Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

Tisková zpráva - Autodrom Most Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

Tisková zpráva - Autodrom Most

Miroslav Sanytrák | 12.3.11 | Aktuality

Autodrom Most zve znovu veřejnost k zahájení sezóny

Mostecký okruh zahajuje další motoristickou sezónu oblíbenou akcí nazvanou JÍZDY PRO VEŘEJNOST. Zájemci mohou v sobotu 19. března využít možnost svézt se vlastními auty po trati a dostat se do míst, kam se běžně jako diváci při závodech dostat nemohou.

I tento rok pořadatelé počítají s velkým zájmem motoristických fanoušků, příznivců tuningu a vyznavačů rychlých kol. Při loňských podzimních jízdách mohli návštěvníci shlédnout prezentaci autorizovaných prodejců osobních a užitkových vozů, kteří představili aktuální modely a také své služby. V prostoru parkoviště závodních strojů bylo též možné vidět na dvacítku veteránů. Obdivovat jsme tak mohli například krásný design Tatry 603 a Škody Felicie z šedesátých let, Cadillac Eldorado s osmilitrovým motorem a další pečlivě udržované skvosty, včetně reprezentativní limuzíny Daimler.

Novinkou pro letošní rok je možnost vystavení tunnigových aut v boxech ZDARMA. Zájemci o možnost vystavení vlastního tunnigového vozu se mohou hlásit na kubinkova@autodrom-most.cz. Počet boxů je omezen, tak neváhejte a zaregistrujte si svůj vůz co nejdříve.

Primárně je ale akce určená fanouškům, aby poznali profil mostecké dráhy a dokázali si představit stopu, kterou se profesionální jezdci „ řítí“ při závodech a trénincích.

Organizace jízd bude probíhat jako obvykle. Na startovní věži bude možné zakoupit za stokorunu kupón, který řidiči umožní desetiminutovou projížďku po mostecké závodní dráze. Na trať se smí pouze s auty, která mají platnou registrační značku a STK, anebo upravená vozidla, která jsou opatřena bezpečnostním rámem a v odpovídajícím technickém stavu. Pro vozy s otevřenou střechou platí povinnost použít při jízdě bezpečnostní helmu, což pořadatel doporučuje i posádkám ostatních vozidel. V posádce vozu nesmí být osoba mladší osmnácti let, s výjimkou držitele závodní licence FAS AČR platné pro okruhy, rallye a vrchy. Samozřejmostí je také zákaz jízdy pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek. Další informací pro návštěvníky je fakt, že u havárií na závodní dráze se nevztahuje havarijní pojištění a pojišťění odpovědnosti za provoz motorového vozidla. Akce se bude konat od devíti hodin do půl páté a Autodrom Most všechny své příznivce srdečně zve k návštěvě.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com