Tisková zpráva - Automotodrom Brno Brno,okruhy, závody, Farinova zatáčka, primátor města Brna | Constructors F1

etina English Rusky

Tisková zpráva - Automotodrom Brno Brno,okruhy, závody, Farinova zatáčka, primátor města Brna | Constructors F1 Constructors F1

Tisková zpráva - Automotodrom Brno

Miroslav Sanytrák | 23.10.10 | Aktuality

Masarykův okruh přivítá závody automobilů i příští rok.
O atraktivní FIA GT ale ČR přijde

Česká republika bude v roce 2011 chudší minimálně o jedno mistrovství světa. Velmi oblíbené závody FIA GT se totiž na Automotodromu Brno nepojedou. Diváci tak přijdou o úžasnou podívanou na vytrvalostní výkony značek jako Aston Martin, Corvette, Lamborghini, Ford, Maserati a Nissan, které se účastnily v letošní sezoně.

Přestože pořadatelé projevili velký zájem uskutečnit jeden z dílů mistrovského seriálu právě v Brně, Automotodrom Brno nemohl jejich přání vyhovět. Podnik FIA GT je totiž pro společnost dlouhodobě ztrátový. „Bohužel, ač bychom si to velmi přáli, nemůžeme jej na Masarykově okruhu přivítat. FIA GT je v celém světě skvělou reklamou pro Českou republiku. Naše společnost investuje nemalé prostředky, aby se Mistrovství světa mohla na Masarykově okruhu konat. Bez podpory státu nebo místních úřadů nemůžeme nést tíhu prodělečných podniků věčně na svých bedrech,“ konstatovala ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

Na Masarykův okruh se však v roce 2011 vrátí Mistrovství světa cestovních vozů FIA WTCC. Pořadatelé, kteří každoročně velmi vysoce hodnotí úroveň organizace závodů v Brně, se snažili Automotodromu Brno vyjít co nejvíce vstříc. Přidělili proto příznivý předprázdninový termín, 19. červen 2011. Jeden z obvykle již teplých víkendů by mohl být příslibem slušně zaplněných tribun a strhující atmosféry. Bohužel toto mistrovství uvidí čeští diváci na domácí půdě naposledy. Příští rok totiž vyprší dvouletý kontrakt, který Automotodrom Brno za současných ekonomických podmínek nemůže prodloužit.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com