Tomáš Enge si při pražském Rallysprintu užil závodní premiéru se svou sestrou Lucií Tomás Enge, Rally, Sprint,Praha,F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Tomáš Enge si při pražském Rallysprintu užil závodní premiéru se svou sestrou Lucií Tomás Enge, Rally, Sprint,Praha,F1 | Constructors F1 Constructors F1

Tomáš Enge si při pražském Rallysprintu užil závodní premiéru se svou sestrou Lucií

Tomaš Enge/ foto Martin Trdla, Karel Brázdil | 7.12.16 | Aktuality

Tomás Enge 2016

XXII. ročník pražského Rallysprintu nabídl jako již tradičně celou řadu lákadel, mezi něž bezpochyby patřil start rodinného tandemu Tomáše a Lucie Engových.

Sourozenci Engovi startovali s vozem Škoda 130LR za jehož volantem absolvuje republikový šampionát jejich slavný otec Břetislav Enge.

"Bylo to vůbec poprvé, co jsem měl možnost jet závod spolu s mou sestrou Lucií a musím říci, že jsme si to oba náležitě užili. S nápadem absolvovat tento podnik přišla Lucie před pár týdny. Nejprve jsem trochu váhal, protože jsem cítil zodpovědnost za tátovo auto, nicméně když jsem se s ním pak později poprvé svezl, bylo hned jasné, že to bude ta správná zábava pro závěr letošní sezóny."

"To auto je naprosto skvělé, táta s ním v letošním roce vyhrál mimo jiné letošní Bohemku, a protože teď v Praze nešlo až tak o výsledek, snažil jsem se jet smykem, kde jen to šlo. Celou akci provázelo i příjemné počasí a tak si myslím, že si diváci přišli opravdu na své," 
vypráví Enge o pražském nevšedním zážitku.

Na jezdce čekalo původně celkem pět rychlostních zkoušek, ale kvůli nehodám vozů jiných tříd absolvovali jezdci historiků pouze tři.

"Vůbec nejlepší erzetou byl Strahov. Tři povinné kola na trati, která byla doslova obsypána davy diváků. Kolo za kolem jsem vnímal, jak nás fanoušci víc a víc povzbuzují, což celý zážitek ještě více umocnilo. Taťka má to auto hodně vypiplaný, 150 koní na 750 kilo, skvělé brzdy a k tomu ten zadní náhon. Zkrátka opravdová paráda!" dodává Enge.

Engeho hlavní pracovní náplní byla pro letošní rok role koordinátora projektu Reiter Young Star, nicméně i tak navzdory velkému časovému vytížení stihnul odjet celou řadu zajímavých podniků.

"Tento rallysprint byl skvělou tečkou za letošní sezónou. Byla to sezóna kdy jsem se věnoval převážně roli mentora a kouče v Reiter Young Stars, ale i tak se mi podařilo odjet pár velice atraktivních závodů. Jsem moc rád, že jsem se mohl po letech svézt s pohárovou Octávií, navíc na Autodromu v Mostě, kam za mnou přijela spousta přátel a fanoušků. Stejně tak mě těší i to, že jsem mohl být součástí prvního 24-hodinového závodu na území naší republiky. To vše dohromady dalo další krásný závodní rok, na který budu dlouho vzpomínat. V příští sezóně by to mělo být hodně podobné. Již nyní je jasné, že RYS mi zabere mnoho času, ale i tak bych rád startoval při vybraných podnicích. Jedním z těchto závodů bude 12-ti hodinovka v Bathurstu, kde se pojede na začátku února. Dále jsou ve hře i vybrané 12-ti hodinové závody Creventicu. Přemýšlíme o Mugellu, Red Bull Ringu a Imole, ale to vše záleží na vývoji a situaci v Reiter Young Star. Ten projekt byl v letošní sezóně velice úspěšný a vše nasvědčuje, že v příštím roce by to mohlo být ještě lepší," nastiňuje Enge podobu závodní sezóny v roce 2017.
 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com