Triumf Nutrend Racingu na Masaryk racing days uzavřel okruhovou sezónu Nutrend, Racing, 2019, Brno, Masaryk, okruh | Constructors F1

etina English Rusky

Triumf Nutrend Racingu na Masaryk racing days uzavřel okruhovou sezónu Nutrend, Racing, 2019, Brno, Masaryk, okruh | Constructors F1 Constructors F1

Triumf Nutrend Racingu na Masaryk racing days uzavřel okruhovou sezónu

Pavlína Janíková/JV Sport Racing team ,s.r.o. | 11.9.19 | Aktuality

Nutrend Racing 2019

Uzávěrka pro letošní okruhovou sezónu českého šampionátu byla naplánována na Masarykově okruhu v rámci Podzimní ceny Brna - MASARYK RACING DAYS & BOSS GP 2019.

1 

Nutrend Racing si tento motoristický svátek samozřejmě nemohl nechat ujít a s dvojicí sportovních prototypů Norma se porval o poslední letošní body v rámci okruhových klání. V Brně se v červenobílém týmu představila zkušená čtveřice závodních jezdců – Václav Janík, Balász Volontér, Petr Lisa a Tomáš Konvička. Jezdci Nutrendu si z posledního závodu sezóny odváží několik dílčích úspěchů a především vítězství v závodě Endurance!
Netradiční kalendář letošního ročníku okruhového šampionátu České republiky přivedl závodní jezdce na brněnský okruh až v úplném závěru sezóny. Obě placky z týmu Nutrend Racing měly před sebou náročný program v průběhu celého závodního víkendu. Už od volných tréninků se dvoulitrová Norma i Norma LMP3 proháněly po české klasice – Masarykově okruhu, a toužily po úspěchu ve sprintových i vytrvalostních kláních v programu Podzimní ceny. Stejně tak si pomýšleli na zdar i jejich piloti, kteří měli své závodní ohnisko v následujícím sledu: dvojice Janík – Volontér závod Endurance s LMP3, ve vytrvalosti si s dvoulitrem měřil své jezdecké umění se soupeři v rámci divize 5 i Tomáš Konvička. Duo Janík – Konvička se podělilo o sedačku menší Normy M20FC ve sprintových kláních divize D5 a dvojici krátkých závodů si s větší LMP3 vychutnal Petr Lisa.

2
Proměnlivé počasí po čas závodního víkendu si vynutilo na jezdcích maximální soustředění a více než 100 % výkon na 5400 metrů dlouhé trati. Petr Lisa vstoupil skvěle do první kvalifikace pro sprintový závod, když si připsal druhý nejrychlejší čas absolutně a nejrychlejší v rámci D5 s čase 1:57,243! Do závodu ho tedy čekal start z první řady, ale s vědomím, že bude s LMP3 poprvé závodit na mokru. Déšť totiž opanoval sobotnímu dni, ale ani to Petra nezastavilo v cestě za úspěchem. Krátce po startu se probojoval na čelo závodu a vévodil startovnímu poli s náskokem. Bohužel na trati se Petr za nedlouho potkal s jezdcem o kolo zpět, který nerespektoval modré vlajky a reprezentanta Nutrend Racing zbrzdil a připravil ho o náskok. Soupeři jedoucí za Petrem k tomu přidali nefér bodyček, což znamenalo velkou ztrátu a propad na konečné 10. místo celkově a druhé v rámci hodnocení divize 5. Chuť si Petr napravil v závěrečném podniku sezóny, kdy soupeřům ukázal naplno svoji rychlost a v neděli na oschlé trati dokončil závod v celkovém hodnocení čtvrtý a jako druhý v rámci D5. Na stupních vítězů navíc v neděli doplnil Petra Lisu i Václav Janík, jenž si v druhém sprintovém závodě dojel pro 3. místo v rámci divize 5.
Tomáš Konvička si prožil velmi náročný víkend. V sobotním sprintu se s Normou M20FC sice postavil na start závodu jako třetí nejrychlejší jezdec D5, ale cíl nespatřil, protože ho na trati zastavil aquaplaning a výlet mimo dráhu. Ve vytrvalosti už měl více štěstí a závod dokončil na bronzovém stupínku v rámci divize 5.Vrcholným podnikem byl vytrvalostní Endurance závod na 1 hodinu.
3
Balász Volontér si spolu s Václavem Janíkem našli na startovním roštu třetí příčku, když během kvalifikace byli zároveň druzí v pořadí v rámci hodnocení divize 5. S Normou LMP3 je čekal mokrý závod a od samého počátku byla jeho náplň velmi dramatická. Těsné souboje, mnoho předjížděcích manévrů a především, pro Nutrend Racing velmi důležitá pozice červenobílé Normy LMP3, která se držela se svojí posádkou v popředí startovního pole. V cíli závodu projel sportovní prototyp posádky Volontér-Janík jako první v hodnocení divize 5 před posádkou Jirásek – Vojtěch a třetím Tomášem Konvičkou a Nutrend Racing tak mohl slavit vítězství. „Byl to opravdu bláznivý víkend. Na Brno jsme se těšili celou sezónu a chtěli jsme moc uspět. Kvalifikace se nám v celku povedli, jezdci našeho týmu zajeli výborně. Sobotní program se zkomplikoval vodou na trati a deštěm. I s tímto jsme se dokázali poprat, i když někteří ze soupeřů zkazili skvěle rozjetý závod Petru Lisovi. Vše jsme si vynahradili vítězstvím v rámci vytrvalosti, kde se nám podařilo držet konstantní rychlost bez chyb na trati a s přehledem jsme kontrolovali první místo. Úplný závěr patřil rozlučkovému sprintovému závodu, kde jsme také dokončili na pódiu druhým a třetím místem.

4


Jsem rád, že jsme se se sezónou rozloučili vítězstvím, což je ta nejlepší tečka, kterou jsme si mohli přát,“zakončil svým shrnutím Masaryk racing days Václav Janík.
Nutrend Racing si po tečce za okruhovou sezónou pojede i pro závěrečné svezení po českých kopcích,
když se zúčastní v Divákách posledního závodu sezóny 2019. Za tým Nutrend Racing nastoupí Václav
Janík s Normou M20FC Turbo a Jiří Špalek s Normou M20FC Honda.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com