Tým Hyundai Janík Motorsport startuje v evropské sérii TCR s novými vozy. TCR Europe, Jáchym Galáž, | Constructors F1

etina English Rusky

Tým Hyundai Janík Motorsport startuje v evropské sérii TCR s novými vozy. TCR Europe, Jáchym Galáž, | Constructors F1 Constructors F1

Tým Hyundai Janík Motorsport startuje v evropské sérii TCR s novými vozy.

Milan Marušák/ Janík Motorsport | 7.4.22 | Aktuálně

TCR Europe-Hyundai Janík Motorsport

Český tým Hyundai Janík Motorsport se bude i v letošní sezóně účastnit evropské okruhové série - TCR Europe.

Tým Hyundai Janík Motorsport startuje v evropské sérii TCR s novými vozy

Český tým Hyundai Janík Motorsport se bude i v letošní sezóně účastnit evropské okruhové série - TCR Europe. Česko-slovenské jezdecké složení zůstalo nezměněno, a tak bude tým opět reprezentovat juniorský jezdec Jáchym Galáš, který je zároveň součástí juniorského programu Hyundai Motorsport. Druhým talentovaným jezdcem bude reprezentant Hyundai Slovensko – Maťo Homola, pro kterého to bude již čtvrtá závodní sezóna v rámci evropské série TCR. Oba tito jezdci nastoupí s úplně novou závodní technikou a to právě se speciály Hyundai Elantra N TCR.

V letošní sezóně bude tým Hyundai Janík Motorsport opět jediným českým zástupcem v prestižní okruhové sérii TCR Europe a bude i nadále pokračovat v práci s talentovanými jezdci. Česko-slovenská jezdecká dvojice, Jáchym Galáš-Maťo Homola, se bude snažit dosahovat na ta nejvyšší umístění a to právě na nejznámějších evropských okruzích jakými jsou například: Spa-Francorchamps, Nürburgring či Monza.

1

Oba jezdci se budou snažit zúročit své loňské závodní zkušenosti ve spojení s novou závodní technikou – Hyundai Elantra N TCR a novými závodními pneumatikami značky Kumho. Intenzivní předsezónní testy se zaměřují především na poznání nových závodních vozů a na analyzování nových závodních pneumatik.

V rámci těchto předsezónních testů zavítá tým Hyundai Janík Motorsport na maďarský okruh Hungaroring, který bude již tento víkend hostit závody v rámci série TCR Eastern Europe. Tým nasadí hned čtyři závodní vozy značky Hyundai. Standardní jezdecké duo Galáš-Homola, které bude startovat s vozy Hyundai Elantra N TCR, doplní majitel týmu Václav Janík startující s Hyundai i30 N TCR a dále pak jeden z nejtalentovanějších rally jezdců u nás, kterým je juniorský pilot Petr Semerád.

 

Majitel týmu Hyundai Janík Motorsport, Václav Janík uvedl: „Jsme velmi rádi, že můžeme i nadále pokračovat v závodění s TCR vozy značky Hyundai a zároveň se znovu účastnit prestižní evropské série – TCR Europe. Cítíme velkou podporu od našeho partnera Hyundai Motor Czech, který ve spojení s výrobním závodem Hyundai aktivně podporuje naše závodní aktivity. Vše skvěle dotváří spolupráce s Hyundai Motorsport, kdy se Jáchym opět zařadil do juniorského programu tohoto továrního týmu. Letošní sezóna pro nás bude opět velkou výzvou a věříme, že díky talentovanému jezdeckému složení Maťo-Jáchym, se nám bude dařit dosahovat na ty nejvyšší příčky.

 

Jezdec, Maťo Homola uvedl: „Jsem šťastntý, že vstupujeme už do čtvrté sezóny TCR Europe ve spolupráci s Hyundai Slovensko. Cením si partnerství se značkou, která vítězí v automobilových závodech, v prodeji civilních vozů a dosahuje skvělé úspěchy i se svými sportovními modely divize N. Věřím, že v tomto roce budeme společně úspěšní na všech frontách.

 

 

Já opět udělám maximum, abych získal další vítězství, úspěšně reprezentoval značku Hyundai, moje partnery, věrné fanoušky a naše krásné Slovensko. Držím nám všem palce, abychom měli úspěšný rok.."

 

Jezdec, Jáchym Galáš uvedl: „V letošní sezoně se budu snažit zúročit nasbírané zkušenosti a proměnit je v co nejvyšší příčky. Je mi velkou ctí být opět zařazen do juniorského programu Hyundai Motorsport. V neposlední řadě spoléhávám na zkušený tým Hyundai Janík Motorsport, který mi poskytne skvělé zázemí pro dosažení těch nejlepších výsledků."

 

 

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com