Tým Janík Motorsport vstupuje do světa virtuálních závodů! Aktuálně, F1, formule 1, Janík, Motorsport | Constructors F1

etina English Rusky

Tým Janík Motorsport vstupuje do světa virtuálních závodů! Aktuálně, F1, formule 1, Janík, Motorsport | Constructors F1 Constructors F1

Tým Janík Motorsport vstupuje do světa virtuálních závodů!

Kateřina Ťuková, Janík Motorsport | 10.3.23 | Aktuálně

Janík Motorsport 2023

Václav Janík patří mezi známé české automobilové jezdce v závodech automobilů do vrchu a na okruzích. Je majitelem úspěšného závodního týmu a držitelem titulu mistra Evropy za rok 2009 v závodech do vrchu, za který si zasloužil i vítězství v anketě Zlatý volant za tento rok. Celý tým má mnoho dalších úspěchů v závodech do vrchu a na okruzích.

Se svým týmem Janík Motorsport v letošním roce 2023 poprvé vstupuje do virtuálních závodů, a to ve spolupráci s e-sport týmem JJ Racing Team, který ve světě simracingu působí již 3 závodní sezóny.

1

2

Jaká jsou očekávání Václava Janíka?

„Vstup našeho týmu do e-sportu je pro nás novou záležitostí, je to nedílná součást motorsportu, kde jsou tyto závody velice populární a my jsme tým, který chce jít s dobou, být moderní a být vidět. Také je to pro nás další možnost, jak se rozvíjet a pomoci dalším jezdcům a talentům. Je to počátek něčeho nového, čemu bychom se do budoucna chtěli věnovat naplno a najít například také jezdce, který by se mohl prosadit do reálných závodů“… říká Václav Janík, majitel a závodník Janík Motorsport.

Tým v letošní sezóně vstoupí do nejprestižnějšího simracingového závodu v České republice s názvem „Mercedes-Benz Virtual GP 2023“, pořádaný organizací Virtual GP na platformě iRacing za podpory velkých hráčů na trhu.

3

Závod šampionátu odstartuje 14.3.2023 na okruhu Mount Panorama v australském Bathurstu a za volant závodního vozu Mercedes-AMG GT3 Evo v barvách týmu usednou Petr Nezhyba a Michal Dráber.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com