TĚSNÝ POSTUP DO Q2 A PRVNÍ ŘADA PRO FILIPA SALAČE Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

TĚSNÝ POSTUP DO Q2 A PRVNÍ ŘADA PRO FILIPA SALAČE Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

TĚSNÝ POSTUP DO Q2 A PRVNÍ ŘADA PRO FILIPA SALAČE

AČR PRESS | 14.10.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2023

Po nevydařeném pátku zaznamenal dnes Filip Salač další skvělý výsledek. Problém se spojkou se mechanikům podařilo odstranit a jediný český účastník v kategorii Moto2 mohl ještě v posledním volném tréninku zabojovat o přímý postup do Q2. To se mu nakonec podařilo a v nesmírně vyrovnané kvalifikaci zajel třetí nejrychlejší čas. Do zítřejšího závodu bude startovat z první řady, vedle Caneta a Gonzaleze.

1

Smolný pátek byl rychle zapomenut, ve třetím volném tréninku se Filip Salač opět zařadil mezi 14 nejrychlejších jezdců. V kombinovaném měření obsadil 13. místo, které mu opět zajistilo přímý postup do soubojů o pole position. Kvalifikačním časem 1:34.174 překonal většinu svých soupeřů a před něho se dostal jen Canet a Gonzalez. Od nejrychlejšího jezdce dělilo Filipa Salače v závěru pouze 19 tisícin sekundy.

Filip Salač

„Hned ráno ve třetím volném tréninku jsem se vyvezl za Acostou a posunul se na postupové místo do Q2. Potom jsme nasadili nové pneumatiky na pořádný time attack, ale měl jsem vyvěšené žluté vlajky, nebo mě někdo zbrzdil. V jediném čistém kole jsem chyboval, ale do hlavní kvalifikace se naštěstí dostal. V té se mně podařilo zajet jedno fakt rychlé kolo, které stačilo na třetí místo. Zítra budeme startovat z první řady, což by mě včera vůbec nenapadlo. Bude to ale těžký závod, dobrá kvalifikace ještě není zárukou úspěchu. Jedno rychlé kolo je fajn, na nových pneumatikách to jde, ale později jsem měl s přilnavostí opět trochu problém. Navíc nám chybí kilometry, které jsme včera kvůli technickým problémům nemohli odjezdit. Uvidíme, v každém případě bych byl rád za umístění v top deset. Díky všem za podporu a těším se na zítra,“ komentoval úspěšnou kvalifikaci Filip Salač #12.

Kvalifikaci kategorie Moto2 vyhrál Aron Canet, druhý dojel Manuel Gonzalez a první řadu na startu Velké ceny Indonésie uzavírá Filip Salač. Průběžný lídr Pedro Acosta bude startovat až za naším jezdcem.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com