Účastníci poslední letošního kurzu s Tomášem Engem si užijí skutečné závody FIA, ETCC, F1, konstrukce, okruhy, Most | Constructors F1

etina English Rusky

Účastníci poslední letošního kurzu s Tomášem Engem si užijí skutečné závody FIA, ETCC, F1, konstrukce, okruhy, Most | Constructors F1 Constructors F1

Účastníci poslední letošního kurzu s Tomášem Engem si užijí skutečné závody

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 20.9.17 | Aktuálně

FIA ETCC 2017

Final Enge Academy Most je název posledního letošního kurzu sportovní jízdy pod vedením našeho nejlepšího jezdce novodobé historie a dosud jediného českého účastníka mistrovství světa F1 Tomáše Engeho.

 

Uskuteční se v pátek 6. října v rámci závěrečného závodního víkendu letošní sezony mosteckého autodromu The Most Grand Finale/FIA European Touring Car Cup (ETCC). Účastníci kurzu mají jedinečnou možnost stát se součástí závodů, a užít si tak neopakovatelnou atmosféru. Více informací o kurzu najdou zájemci zde.

„Účastníci kurzu budou totiž jezdit po velkém závodním okruhu v době, kdy dráhu využijí k testování a k tréninkům také týmy ETCC. Do běžné ceny kurzu jsme navíc zahrnuli i VIP vstup na závody, a to po oba dny. Tedy v sobotu 7. i v neděli 8. října. Myslím, že je to slušná motivace,“ upřesnila obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Celodenní kurz sportovní jízdy s Tomášem Engem zahrnuje řadu náročných manévrů ve vysokých rychlostech.

 

Je vhodný pro pokročilé řidiče s chutí naučit se náročnější technice řízení, pro majitele sportovních vozů, kteří mají ambici naučit se vůz efektivně a bezpečně používat a zjistit, jak funguje při ostřejším zacházení a ve vyšších rychlostech. Cílí také na amatérské závodníky s motivací posunout své umění o krok dále.

Přihlásit se do kurzu ale může prakticky každý.  „Nezaměřujeme se pouze na lidi, kteří touží po závodním růstu, zisku závodní licence, či proniknutí do závodního prostředí. Oslovujeme i běžné řidiče, kteří si chtějí zdokonalit své řidičské schopnosti anebo se naučit lépe ovládat svůj vůz ve vyšším tempu. Pro kurz není třeba ani mít sportovní auto, takže je možné jej absolvovat s běžným typem vozu,“ potvrdil Tomáš Enge.

Hlavním závodem říjnového víkendu bude evropský pohár cestovních vozů FIA European Touring Caru Cup (ETCC), kde má Česká republika želízko v ohni a průběžného lídra seriálu, skvělého jezdce Petra Fulína. Po posledním závodním víkendu v belgickém Zolderu drží nepatrný náskok před trojicí pronásledovatelů. Když vše půjde dobře, může v neděli v Mostě zvednout nad hlavu už potřetí pohár pro evropského šampiona ETCC.

Divácky zajímavé budou i vložené závody. Mezinárodní seriál závodů Porsche GT3 Cup organizuje německý výrobce proslulých sportovních vozů. Mostecký závod je sedmým, zároveň závěrečným letošní sezony. Za zhlédnutí určitě stojí série Twingo Cup, která představuje jedinečnou možnost pro mladé začínající jezdce, jež přestupují z motokár do světa velkých okruhů. Diváci dále uvidí sérii Haigo ADAC, která zahrnuje souboje formulových i cestovních vozů bývalého Poháru míru a přátelství socialistických zemí, a jízdu pravidelnosti FAS AČR. O vítězi v ní nerozhoduje pořadí v cíli, tuzemští jezdci na továrních speciálech i ve vozech individuálních konstrukcí mají za úkol zajet pokud možno stejný čas ve dvou měřených kolech.

Už tradičně nabízí mostecký autodrom při významných akcích bohatý a pestrý doprovodný program. Nemůže tomu být tedy jinak ani při vyvrcholení letošní sezony. Diváci se mohou těšit například na leteckou akrobacii úspěšného účastníka světového šampionátu Red Bull Air Race Master Class Petra Kopfsteina nebo koncert hudební skupiny Rock Slaves. „Nezapomněli jsme pochopitelně ani na nejmenší návštěvníky. Čeká

 

je spousta zábavy, her, soutěží či naučná stezka na dětském dopravním hřišti. Všechny atrakce mají zdarma, domů si odnesou i drobný dárek,“ doplnila eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Michaela Rosenkranzová.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com